20110410-junior-league-squash-foto_8Afgelopen zondag 10 april was de laatste en beslissende speelronde voor het kampioenschap van de junior league in sportcentrum Match in Amsterdam.

Met nog drie wedstrijden te spelen ging Noord aan kop met een kleine voorsprong van 2 punten op West 1. Squashmere was al uitgespeeld, maar kon niet meer ingehaald worden op de derde plek. Onderaan was er echter nog volop strijd tussen West 2 en het team uit Haarlemmermeer. Het team dat vierde wordt, mag namelijk deelnemen aan de landelijke play-offs. Met slechts 3 punten verschil in het voordeel voor West 2 kon ook hier nog alles gebeuren...

Iedereen wist dus dat dit een zeer spannende dag zou worden, en dat werd het zeker!

West 1 hield zich keurig aan de planning en verspilde geen punten in de eerste twee wedstrijden. Noord won met 8-2 van West 2, maar toch waren dit 2 kostbare punten. Niet alleen had West 2 de punten hard nodig, ook bewees West 2 hun clubgenoten een dienst door 2 punten van Noord af te pakken.

Dit was natuurlijk het droomscenario. Alles zou beslist worden in de allerlaatste wedstrijd. West 2 won met 7-2 van Haarlemmermeer en werd daarmee vierde, maar dat kwam mede door het feit dat de kopman van het team van Haarlemmermeer niet mee kon doen door een knieblessure.

Het team van West 1 (bestaande uit Frank Goossens, Sven Annen, Dora Zeljkovic en Senna Sezgin) won uiteindelijk na een zeer spannende wedstrijd voor de ogen van het thuispubliek met 7-4 van Noord en is daarmee de winnaar van de eerste editie van de junior league. Met stralende gezichten namen de kids hun beker en medailles in ontvangst.

Coach Sander Kock was natuurlijk super trots: “Ik wist vooraf dat we een goede kans hadden, maar ik had niet verwacht dat het zo spannend zou worden. Iedereen heeft echt geweldig gespeeld en we zijn natuurlijk allemaal heel blij met het eindresultaat!”

In mei gaan de eerste vier jeugdteams in een play-off in Dronten strijden om de landelijke titel. De datum wordt nog bekend gemaakt.