ricketts_bennett_1.jpgDe heren van Hemubo / Squash Almere zijn het nieuwe squashseizoen slecht begonnen. Door de late afmelding van Bradley Hindle, als gevolg van een longontsteking, kwamen de Almeerse mannen verzwakt aan de start, hetgeen uiteindelijk een bepalende rol speelde in de nederlaag. In Almere verloor de formatie van coach Tommy Berden gisterenavond na een spannende strijd met 6-11 van MeerSquashHeroes uit Hoofddorp. ricketts_bennett_1.jpgDe heren van Hemubo / Squash Almere zijn het nieuwe squashseizoen slecht begonnen. Door de late afmelding van Bradley Hindle, als gevolg van een longontsteking, kwamen de Almeerse mannen verzwakt aan de start, hetgeen uiteindelijk een bepalende rol speelde in de nederlaag. In Almere verloor de formatie van coach Tommy Berden gisterenavond na een spannende strijd met 6-11 van MeerSquashHeroes uit Hoofddorp.

Natalie Grinham, die op de laatste moment de zieke Hindle verving, speelde een goede partij tegen de Nederlandse topper Bart Ravelli. De 30-jarige Almeerse speelde gedreven en maakte het de nummer 197 van de wereld bij de mannen knap lastig. Het verschil in fysieke kracht tussen mannen en vrouwen is echter niet zo maar teniet gedaan, waardoor de mondiale nummer twee op beslissende momenten toch net iets te kort kwam: 7-11, 8-11, 11-7, 7-11.

De algemene verwachting was dat kopman Dylan Bennett de wedstrijd weer in evenwicht zou brengen tegen Michael Fiteni. Bennett was echter niet in goede doen en liet zijn Australische tegenstander het ritme van de partij bepalen. Desondanks leek Bennett in de vierde game te kantelen, maar een slechte start in de vijfde en beslissende game bleek funest voor de nummer vijftig van de wereld: 2-11, 11-9, 8-11, 11-4, 4-11.

De 20-jarige Bastiaan Meulenbelt redde vervolgens in het slotstuk van de avond de eer voor Hemubo / Squash Almere. De linkshandige squasher, van oorsprong afkomstig uit Nijverdal, speelde eveneens een marathonpartij tegen landgenoot Frank Hartkoren. In een op en neer golvende partij was het uiteindelijk Meulenbelt die aan het langste eind trok (8-11, 11-7, 11-4, 8-11, 11-8) en daarmee de broodnodige punten binnen sleepte voor de Almeerders.

Volgende week speelt Hemubo / Squash Almere tegen de grote titelkandidaat Didacticum / Victoria Squash uit Rotterdam. Tegen de regerend landskampioen kunnen de Almeerse mannen voor het eerst een beroep doen op de nieuwe versterkingen Cameron Pilley uit Australië, de mondiale nummer 18, en de Amerikaan Gilly Lane. Ook Bennett zal dan zijn opwachting maken.

De Almeerse dames komen volgende week voor het eerst in actie. De vrouwen beginnen hun jacht op titelprolongatie in en tegen Zwolle met kopvrouw Natalie Grinham, de 17-jarige Milou van der Heijden en routinier Daphne Albada Jelgersma in de gelederen.