chrissimpson.gifDe eredivisieteams van Victoria Rotterdam hebben gisterenavond allebei gewonnen. En hoe. Vooral de heren speelden een absolute thriller tegen koploper HSRC De Diepput. Een wedstrijd die de ruim vertegenwoordige toeschouwers tot op het allerlaatste moment op het puntje van de stoel hielden. Met als uiteindelijk resultaat een 12-4 overwinning voor de thuisploeg. Teammanager John de Paauw blikt in zijn geheel eigen stijl euforisch terug op de geweldige avond die de Rotterdammers mee maakten. chrissimpson.gifBeter, spannender en mooier….het was allemaal te zien bij Victoria Squash Rotterdam….

10 december 2008 de Wedstrijden begonnen om 19.30 p.m.en de laatste wedstrijdbal werd om 23.12 p.m.als winnaar neergelegd door Chris Simpson. Een recapitulatie met hiaten in het donker geschreven.

De koning uit Kudelstaart, wizzard herrezen te Linz, onze ervaren clubtrainer Stephen Cooke begon vanavond op 3 en wel tegen Tom Hoevenaars. Vanaf moment 1 werd de trukendoos open getrokken en dicteerde Stevie de rally’s. Waar vooraf niet op was gerekend, (wel gehoopt natuurlijk, eerlijk= eerlijk) gebeurde echter wel, een dikke 3-0 voor onze Clubman, het publiek heeft genoten van elke bal. Magic.

Daarna absolute Wereldklasse. Twee linkshandigen tegen elkaar, Nederlands beste, Laurens Jan Anjema tegen onze Peter Barker. De eerste 2 games dicteerde LJ het tempo en sloeg Peter fout na fout , hij kon niet in zijn spel komen, zei hij later. Vanaf de derde game, met droog shirtje aan, deed Peter het net wat scherper en sneller…adembenemende scherpe slagenwisselingen. Alles werd opgehaald en teruggeslagen…maar nu begon Peter ze ook binnen de rode lijnen te slaan…..na 75 minuten een 3-2 overwinning voor Victoria. Stand 2-0 voor de jongens uit Kralingen..

Als toetje dan,  Chris Simpson voor Didacticum Victoria Rotterdam spelend tegen Piedro Schweertman, de nr. 2 van Nederland. Chris won dit weekend nog finale in Canada, vanochtend ingevlogen uit Londen (via Edmonton ) Giga jetlag en slaapgebrek. Piedro, heel goed spelend,  kwam vrij snel op een 2-0 voorsprong en in de derde ging de bloeddruk van uw teammanager rap omhoog…maar ja, Squashers uit Engeland geven zelden op…..Na een werkelijk bloedstollende laatste 3 games, won Chris nipt in de 5e (maar ik denk dat Piedro wel 3-4 matchballen heeft gehad…) Conclusie de volle winst voor den Heren. Hoera.

Dan onze dames van All in Solo Victoria Rotterdam

Een waar debuut. Ze is nog een dikke week vrijgezel en gaat op 20-12-2008 trouwen met haar eigen Bert. Dan is er niets passender om een heuse Eredivisie wedstrijd te spelen. Vond uw team manager. Haar bijnaam is niet voor  niets de Tsunami maar Bert noemt haar Mirjam. Het werd een knaller van jewelste…en 3-1 voor Mirjam…dus geven wij toestemming de 20ste. Iedereen is uitgenodigd.

Op 1 vervolgens Kasey, net terug uit Cairo , de Aussies hebben het aldaar goed gedaan. Ze werden 6e. Heel mooi. Morgen gaat ze Down Under maar vanavond versloeg ze jeugd talent Melissa Meulenbelt easy 3-0.

Daarna de enige Champ, Marjon Dingemans. Ze kwam, stond 0-2 achter, kwam op 2-2 en stond 7-2 voor in de vijfde en….tsja kan gebeuren verloor nipt in de vijfde met 10-12….Jammer. Maar wel een gia overwinning voor onze dames!

De eerste helft van de Eredivisie zit er op, en kijk naar de ranglijst, we doen helemaal mee om de play offs te gaan halen!

Het was een squashspektakel van de eerste orde 10 december 2008 in Kralingen.