margriet.jpgDe eredivisieteams van Hemubo / Squash Almere hebben gisterenavond grote stappen gezet op weg naar de Play-Offs. De Almeerse heren kenden in de uitwedstrijd tegen middenmoter J.Conijn / MAX Beverwijk weinig problemen en keerden met een 12-1 overwinning huiswaarts. De dames wonnen in een volgepakt eigen huis met 9-3 van de grootste concurrent All In Solo Victoria Rotterdam. Door beide ruime overwinningen staan beide ploegen nu bovenaan de nationale ranglijst. De eerste twee teams plaatsen zich voor de afsluitende finaledag die zaterdag 25 april plaats vindt. margriet.jpgDe eredivisieteams van Hemubo / Squash Almere hebben gisterenavond grote stappen gezet op weg naar de Play-Offs. De Almeerse heren kenden in de uitwedstrijd tegen middenmoter J.Conijn / MAX Beverwijk weinig problemen en keerden met een 12-1 overwinning huiswaarts. De dames wonnen in een volgepakt eigen huis met 9-3 van de grootste concurrent All In Solo Victoria Rotterdam. Door beide ruime overwinningen staan beide ploegen nu bovenaan de nationale ranglijst. De eerste twee teams plaatsen zich voor de afsluitende finaledag die zaterdag 25 april plaats vindt.

Ster van de avond was zonder enige twijfel Margriet Huisman. De 25-jarige Almeerse maakte haar rentree op de squashbaan, na maar liefst 15 maanden buitenspel te hebben gestaan als gevolg van een beknelde zenuw in haar rechterbeen. Gisterenavond was daar echter weinig van te merken. De voormalige nummer 36 stelde haar vele fans, die afgekomen waren op haar comeback partij, niet teleur. In het beslissende duel van de avond was ze met 11-2, 11-9, 11-8 de baas over land- en leeftijdsgenote Milja Dorenbos en bezorgde daarmee haar team de belangrijke zege. Eerder op de avond had Daphne Albada Jelgersma Hemubo / Squash Almere al op voorsprong gezet door Marjon Dingemans met 15-13, 11-7, 11-9 te kloppen. Rebecca Botwright was daarna niet opgewassen tegen de mondiale nummer vijf Jenny Duncalf (9-11, 3-11, 5-11), waardoor de druk bij Huisman kwam te liggen. Die zorgde vervolgens voor de schitterende apotheose met een staande ovatie tot gevolg.

De heren van Hemubo / Squash Almere deden gisteren ook perfecte zaken. In Beverwijk lieten ze de thuisploeg volstrekt kansloos. Bastiaan Meulenbelt zette de Almeerse mannen op het goede spoor door Roberto Kalshoven met 11-2, 11-3, 11-8 te verslaan, waarna Gilly Lane de overwinning voor de Almeerders binnensloeg ten koste van routinier Lucas Buit. De Amerikaan had alleen in de eerste game moeite met de Nederlandse bondscoach. De Australiër Steve Finitsis zorgde uiteindelijk voor de volle winstpunten door Sebastiaan Weenink van zich af te houden. Na verlies van de eerste game schakelde de nieuwe aanwinst een tandje bij en kwam hij niet meer in de problemen: 9-11, 11-6, 11-2, 11-8.

Door de ruime overwinning staat Hemubo / Squash Almere nu bovenaan in de hereneredivisie met 89 punten uit 9 wedstrijden. HSRC De Diepput volgt op 9 punten als tweede, maar heeft wel een wedstrijd tegoed. Ook Didacticum Victoria Rotterdam heeft 80 punten. De Rotterdammers hadden hier echter wel 9 wedstrijden voor nodig. Ook ´MeerSquashHeroes (69 uit 8) heeft nog een kleine kans om bij de bovenste twee posities te eindigen. Op woensdag 18 februari reizen de mannen van Hemubo / Squash Almere af naar Zwolle voor een confrontatie met de rode lantaarndrager.

Bij de dames leiden de Almeerders ook. De regerend landskampioen heeft 67 winstpunten uit 7 partijen behaald. ´MeerSquashHeroes (59) en All In Solo Victoria Rotterdam (54) volgen op respectabele afstand. Bovendien heeft Hemubo / Squash Almere een op papier eenvoudig programma. Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Centre Court, Stichts Handelshuis op het programma.