victoria_010_001.jpgGisterenavond was MAX Sports Beverwijk het decor van het tweede optreden dit seizoen in de Nederlandse eredivisie van de mondiale nummer één bij de mannen Karim Darwish voor zijn club Didacticum Victoria Rotterdam. Teammanager John de Paauw van de Rotterdammers was erbij en bracht zijn gevoelens onder woorden over de (squash)kunsten van de beste speler ter wereld.

Samen met René op weg naar Beverwijk, onderweg Karim oppikken te Hoofddorp. Voor een gemiddelde sterveling is de eerste zin natuurlijk makkelijk te ontleden. Onderwerp, gezegde bepalen, hoor ik u denken. Maar voor liefhebbers van Squash betekent deze zin natuurlijk iets geheel anders. De absolute nummer één van de wereld op de achterbank meenemen zodat hij voor ons cluppie, Didacticum Victoria Rotterdam, broodnodige punten kan pakken en ons kan gaan verbazen wat er ook op een squashbaan mogelijk is. Een volle bak in Beverwijk, gastvrije ontvangst en overheerlijke maaltijden (culinaire rondreis door India, dat op de woensdagavond, over welke kredietcrisis en waar dan).

Als eerste wedstrijd Sebastiaan Weenink tegen onze René…zo close, zoooo close, elke game weer. René stond in alle games voor en uiteindelijk, na hartkloppingen boven het gemiddelde en een wel hélé zware beslissing met een stroke tegen de match verliezen. Als team manager moet ik zeggen er had echt meer in gezeten, maar het was een hele goede wedstrijd om te zien. Beide spelers wisten dat hoog niveau zat te kijken, daarom werd er nog meer dan gewoonlijk gestreden voor elke bal. De beste won…helaas had hij niet ons clubtenue aan.

Vervolgens ging iedereen er eens goed voor zitten, alles zat vol en vol was geen vol doch overvol. Ook boven de baan op/ in de hal/ gang stond het vast (bijna werd het file nieuws gehaald, bij Beverwijk zitten/staan x mensen zich te vergapen aan het 8e Wereldwonder..en uw team manager was er 1 van). Het is niet in woorden te vangen en Davide Bianchetti, de tegenstander, deed echt 6 dubbel zijn best (je zag hem denken Romein tegen Egyptenaar…wie veroverde ooit wie?!). Karim had er zin in, het toegestroomde publiek kreeg waar het van te voren op had gehoopt. Pure Magic..en zoveel skills en alles enkel met techniek gespeeld. De ballen rolden via de nick, zaten met superlijm strak ad muur, service returns waren winnaars, forehand drops als waren het delicate liefkozingen om de bal enkel te strelen..het was genieten met een hoofdletter G. Voor zulke wedstrijden zou er een best of 13 moeten worden uitgevonden, dat kan nooit lang genoeg duren. De Squashgoden hadden jaren van te voren de uitslag al bepaald.

Als laatste wedstrijd Lucas Buit, 9voudig kampioen van Nederland tegen onze Clinton Leeuw, vanuit de Kaap richting Hoogovens. Ieder die Clinton wel eens heeft zien spelen, kent zijn kracht en stijl en onder het oog van Karim was hij bereid er schepje braaivlees bovenop te doen. Zo snel en soepeltjes en alles met dubbele turbo en zonder vermoeidheidsverschijnselen uitgevoerd. Ik geniet van Clinton vanwege zijn super inzet en positivisme…en sinds kort vanwege zijn Nederlandse woordenschat…”onze squashjongens” waar hij wel eens mee traint leren hem hele nuttige woorden en zinnen, very funny indeed.

Hoe vaak heb ik al niet geschreven dat ik mij een bevoorrecht mens voel als ik zo’n avond de tas mag sjouwen en spullen mag uitreiken en met die gasten mag converseren? Nu ik kan dat niet vaak genoeg vermelden.

Hieronder volgt het verslag wat vandaag in het AD/RD zal staan…maar u, als liefhebber/ kenner, weet hoe het echt is geweest. Taal faalt hopeloos om gevoelens uit te drukken na het mogen meemaken van weer een topavond squash, gestart bij Victoria om 17.07 p.m. en geëindigd om 01.15 a.m. in een verder uitdijend heelal.

Teammanager John de Paauw

-----------------------------------
Dubbel gevoel bij squashers Victoria
De squashers van Didacticum Victoria wonnen gisteravond overtuigend van en in Beverwijk, maar de grote vraag is of de 9-4 zege genoeg is voor plaatsing voor de play-offfinale van volgende maand. Nummer twee HSRC versloeg immers koploper Almere en loopt daardoor zelfs nog uit op de Rotterdamse equipe. ,,Ik zit dan ook met een dubbel gevoel,'' vertelt Victoria-teammanager John de Paauw. ,,We hebben gewonnen, dus moet ik tevreden zijn. Maar de andere uitslagen zijn niet in ons voordeel.'' Victoria stelde de allerbeste speler van de wereld, de Egyptenaar Karim Darwish, op. Hij won, vanzelfsprekend, met 3-0 van de Italiaan Davide Bianchetti. De Zuid-Afrikaan Clinton Leeuw versloeg Lucas Buit (3-1), waardoor de Rotterdammers zeker waren van winst. René Mijs ging echter kansloos met 3-0 onderuit. Een erg dure zeperd. In Zwolle pakten de vrouwen van All-in-Solo Victoria de laatste strohalm. Ze pakten de plaatselijke squashvereniging met 0-12 in en houden zo kans op de play-offs. Dominique Lloyd-Walter, Aisling Blake en Milja Dorenbos wonnen allen met 3-0.
-----------------------------------