anjema_fin-_282.jpgVooraf waren er legio scenario's doorgerekend qua uitslagen van de laatste 2 speelrondes, maar met eentje was geen rekening gehouden en dat was dat een speler van ons eredivisieteam in zijn wedstrijd geblesseerd zou kunnen raken. Dat laatste overkwam Laurens Jan Anjema in zijn partij tegen Darryl Selby. Bij de stand van 3-2 in de eerste game kwam ‘LJ’ met zijn linkervoet terecht op de voet van zijn tegenstander en aangezien hij tegelijkertijd probeerde weg te draaien, blesseerde hij een van zijn enkelbanden. Hoewel de belangen voor ons team groot waren (als LJ zou winnen, waren we nagenoeg zeker van een finaleplaats om de titel), was er geen moment sprake van dat hij enig risico zou nemen. Nadat een fysiotherapeute in haar praktijk naar de enkel van onze kopman had gekeken gaf zij het advies om niet verder te spelen.

Dit was een domper op een avond die zo hoopvol begon: Tom Hoevenaars speelde waanzinnig goed en was super gemotiveerd om zijn tegenstander Bart Ravelli naar de squashslachtbank te leiden. Zowel Tom als Bart zijn in de race voor positie 5 in het Nederlands team dat volgende maand het E.K. speelt. Beiden spelen volgende week een play off samen met 2 andere spelers. Een goed resultaat neerzetten was dus om meerdere redenen van belang. Tom speelde bijzonder scherp, veel lengteballen strak langs de muur afgewisseld met zuivere dropshots was het voorgeschreven recept om Ravelli uit balans te krijgen. Dat lukte prima en per game zag je Ravelli meer gefrustreerd raken omdat hij geen antwoord had op het spelletje waarmee Tom domineerde. De gamestanden 11-5 / 11-7 / 11-5 geven de krachtsverschillen goed weer. Tom was heer en meester op de baan en de 3-0 overwinning was een uitstekend begin van de avond. De marge met Meersquash met 3 punten opschroeven was de hoop en die werd bewaarheid.

Vanwege L J 's blessure moest Stefan Leifels eerder de baan op dan gepland. Onze Duitse international trof Chris Ryder, de nr. 36 mondiaal, die wist wat hem te doen stond. Ondanks dat Stefan goed partij gaf en het publiek een prima partij voorschotelde, was hij een paar maatjes te klein voor Ryder: 3-11 / 5-11 / 6-11. De uitslag was 9-3 in het voordeel van Meersquash. Doordat Victoria een misstap maakte tegen hekkensluiter Squash Zwolle is de stand bovenin nu als volgt:

1. Squash Almere          12 - 117 (zeker van finale)
2. HSRC de Diepput      11 - 105
3. Meersquash                 11 - 101
4. Victoria                        11 - 94

Op woensdag 1 april staat de thuiswedstrijd tegen Victoria op het programma. De laatste informatie is dat zij met Peter Barker, Clinton Leeuw en Steven Cooke naar de residentie komen. Als LJ, Piëdro en Tom twee van de drie partijen weten te winnen, zijn we verzekerd van een finaleplaats. Zo niet, dan wordt het een moeilijk verhaal. Meersquash speelt dan namelijk tegen Sports World en daar zal de ploeg uit Hoofddorp zeer waarschijnlijk 12 punten pakken.

Kortom, we hebben verloren maar zijn zeker niet verslagen!!

LJ een zeer voorspoedig herstel toegewenst en hopelijk kun je komende maandag tijdens de ISS Canary Wharf Squash Classic 2009 in Londen om 18.30 uur volledig hersteld tegen James Willstrop aantreden!!

Tot zover deze eredivisie update,

Fons Pasteur
(Teammanager HSRC De Diepput)