Een slechte generale repetitie mondt soms toch uit in een goede uitvoering. Aan die wijsheid houdt de Rotterdamse squashvereniging Victoria zich maar vast, want de mannen en de vrouwen verloren gisteren hun laatste wedstrijd in de reguliere competitie kansloos.

Beide teams hadden zich al geplaatst voor de play-offs, die op 23 en 24 april plaatsvinden in het Frans Otten Stadion in Amsterdam.

De mannen van Didacticum Victoria hadden gisteravond niets in de melk te brokkelen in en tegen Beverwijk. Stephen Cooke, Ronald Permentier en Marvyn Comvalius verloren allen 3-0. Victoria eindigt de competitie als derde en speelt nu op 23 april in de halve finale tegen aartsrivaal HSRC De Diepput, dat vorige week nog in Rotterdam zegevierde met 4-9.

Ook de vrouwen van Clear Victoria verloren gisteren hun laatste wedstrijd. MeerSquash was te sterk op eigen terrein. Net als hun mannelijke clubgenoten eindigen de vrouwen hierdoor op de derde plaats. MeerSquash is ook in de halve finale van de play-offs de tegenstander, maar op die vrijdag 23 april betreden heel andere speelsters dan gisteren de glazen kooi. De Deense Line Hansen won gisteravond nog knap van de Engelse Emma Beddoes; ze turnde een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. Jacqueline van Nauta Lemke leed een zeldzame nederlaag, terwijl Milja Dorenbos kansloos was tegen Orla Noom. Marjon Dingemans redde nog de eer voor het team van manager John de Paauw door Manon Butterlin opzij te zetten.


MeerSquashHeroes-Clear Victoria  12-7.
Emma Beddoes (ENG)-Line Hansen (DEN) 2-3.
Orla Noom-Milja Dorenbos 3-0.
Manon Butterlin-Marjon Dingemans 1-3.
Tessa ter Sluis-Jacqueline van Nauta-Lemke 3-1.

Squashwebshop.nl/MAX Beverwijk-Didacticum Victoria 12-0.
Steve Finitsis (AUS)-Stephen Cooke (ENG) 3-0.
Roberto Kalshoven-Ronald Permentier 3-0.
Mitchel Kries-Marvyn Comvalius 3-0.