sbn_smallVrijdag 23 april starten de play-offs in de SBN Eredivisie met de halve finales. Vanaf 19.30 uur wordt er in het Frans Otten Stadion vuurwerk verwacht.

De Amsterdamse dames van SPA Zuiver Amstelpark zijn als eerste geeindigd in de poule en nemen het op tegen de huidige landskampioenen Hemubo/Squash Almere. De andere halve finale bij de dames gaat tussen MeerSquashHeroes en Clear Victoria Rotterdam.

SPA Zuiver Amstelpark komt met 3 top 100 honderd speelsters en één vrouw met heel veel ervaring. Annelize Naude, 2e op het NK Squash 2010, is kopvrouw van dit team en neemt haar trainingspartners, Stephanie Edmison en Lotte Eriksen mee naar de halve finales. Bea de Dreu-Spitse maakt met haar ervaring het kwartet compleet.

Hemubo/Squash Almere zet hier een mix van jong en oud tegenover, die alleen bij de top 15 van Nederland behoren. Margriet Huisman (3e op het NK Squash 2010) voert haar team aan. Youngsters Milou van der Heijden (NK <23) en Ilona Lagerweij (NK <17 en <19) kunnen hun talenten tonen onder toeziend ook van de ervaren Daphne Albada Jelgersma, die het viertal completeert.

In de andere halve finale kan de Hoofddorpse formatie niet in haar sterkste opstelling spelen, en komt met een opstelling waarmee ze de underdog positie innemen. Nummer vier van het NK Squash 2010 Orla Noom is kopvrouw, en wordt vergezeld door meervoudig Belgische Kampioen Kim Hannes-Teunen en Lisa Kho. MeerSquashHeroes heeft ervoor gekozen om aanstormend talent Tessa ter Sluis een kans te geven tijdens haar kunsten te laten vertonen.

De Rotterdamse dames komen met Jenny Duncalf, de nummer 2 van de wereld, en met nog twee dames uit de WISPA Top 30. De Ierse Aisling Blake en de Deense Line Hansen spelen op twee en drie. Op vier brengen zij ook een ervaren speelster, Jacqueline van Nauta-Lemke.

De confrontaties zien er als volgt uit:

SPA Zuiver Amstelpark - Hemubo/Squash Almere
1. Annelize Naude (SBN #2) (WISPA #41) - Margriet Huisman (SBN #4) (WISPA #188)
2. Stephanie Edmison (CAN) (WISPA #78) - Milou van der Heijden (SBN #8) (WISPA #95)
3. Lotte Eriksen (NOR) (WISPA #64) - Daphne Albada Jelgersma (SBN #10)
4. Bea de Dreu-Spitse (SBN #10) - Ilona Lagerweij (SBN #12)

MeerSquashHeroes - Clear Victoria Rotterdam
1. Orla Noom (SBN #5) (WISPA #40) - Jenny Duncalf (ENG) (WISPA #2)
2. Kim Hannes-Teunen (BEL) - Aisling Blake (IER) (WISPA #26)
3. Lisa Kho (SBN #16) - Line Hansen (DEN) (WISPA #27)
4. Tessa ter Sluis (SBN #23) - Jacqueline van Nauta-Lemke (SBN #18)

Bij de heren is verdedigend kampioen Hemubo/Squash Almere als eerste geëindigd in de poule. Ze mogen het dan ook opnemen tegen de nummer, Lekkerfitzijn.nl/All Inn Squash.
De andere halve finale is die tussen Didacticum Victoria Rotterdam en HSRC De Diepput.

Hemubo/Squash Almere komen met 3 spelers uit de PSA Top 100, daarbij zit de huidige nummer 3 van Nederland, Dylan Bennett. De Amerikaan Gilly Lane en de in Australië geboren Maltees Breadley Hindle maken het trio compleet.
De Utrechtse formatie stelt 3 mannen uit de Nederlandse top 15 op. De man in vorm, Piëdro Schweertman, is kopman van de Utrechters, en kan voor verrassingen zorgen. René Mijs speelt op twee, en Gabor Marges is na twee jaar in het buitenland vertoeven weer terug in Nederland. Ook hij kan voor verrassingen zorgen.

De andere halve finale is tussen Didacticum Victoria Rotterdam en HSRC De Diepput. De laatste confrontatie in Rotterdam werd een winstpartij voor de Hagenaars. Maar de revanchegevoelens bij de Rotterdammers kan vrijdagavond ervoor zorgen dat de uitkomst nu heel anders is. Vuurwerk op de squashbaan wordt verwacht tussen beide kopmannen.

Nummer 8 van de wereld Peter Barker uit Engeland is kopman en neem de Franse Italiaan Stephan Galifi en good old Stephen Cooke mee naar Amsterdam.
Nationaal Kampioen Laurens Jan Anjema voert het Haagse team aan en wordt vergezeld door de Ier John Rooney en Sebastiaan Weenink die als vierde eindigde op het NK Squash 2010.

De confrontaties zien er als volgt uit:

Hemubo/Squash Almere - Lekkerfitzijn.nl/All Inn Squash
1. Gilly Lane (USA) (PSA #52) - Piëdro Schweertman (SBN #1) (PSA #93)
2. Dylan Bennett (SBN #3) (PSA #72) - Rene Mijs (SBN #10) (PSA #155)
3. Bradley Hindle (MLT) (PSA #88) - Gabor Marges (SBN #14)

Didacticum Victoria Rotterdam - HSRC De Diepput
1. Peter Barker (ENG) (PSA #8) - Laurens Jan Anjema (SBN #2) (PSA #11)
2. Stephan Galifi (ITA) (PSA #53) - John Rooney (IER) (PSA #71)
4. Stephen Cooke (SBN #12) - Sebastiaan Weenink (SBN #5) (PSA #298)

Op zaterdag 24 april worden op het centre court van het Frans Otten Stadion de finales gespeeld. Om 11.30 uur start de eerste damespartij tussen de nummers vier van de finalisten. Daarna volgt de eerste herenpartij tussen de nummers 3 van de finalisten. Zo wordt er om en om een finale partij gespeeld.

Ondertussen worden op alle andere squashbanen in het Frans Otten Stadion de P/D wedstrijden gespeeld van de reguliere competitie, alwaar ook veel strijd en vechtlust wordt getoond.

Squash Bond Nederland