kean-flevoparq-logoVoor Flevoparq is het vanavond een mijlpaal. In twee jaar tijd je opwachting maken in de Eredivisie squash en je mogen meten met de beste 8 clubs van Nederland. En teammanager Thony Schwab ziet kansen tegen de Diepput Den Haag.

Ze missen natuurlijk hun beste speler, Laurens Jan Anjema. Zijn ontbreken scheelt een slok op een borrel. Op zich jammer, want het was natuurlijk fantastisch geweest om Nederlands beste squasher in actie te zien op de Drontse banen, zelfs al had dat geresulteerd in een verliespartij. Het geeft ook de doelstelling van KEAN Flevoparq weer. Vermaak bieden en de squashsport in deze regio promoten. Elke thuiswedstrijd moet dadelijk een squashfeestje worden. Een andere doelstelling is natuurlijk handhaven en dat gaat nog pittig worden. Op lange termijn wil KEAN Flevoparq gaan voor de landstitel, maar vooralsnog is het in kleine stappen vooruitgang boeken.
 
De opstelling zijn als volgt :
 
KEAN Flevoparq Dronten                       - HSRC De Diepput
Matthew Kawalski    (WR.70, AUS)           - Sebastiaan Weenink (NL. 5)
Glenn Keenan           (NL.6, AUS)               - Raphael Kandra          (WR, 174, DUI)
Karel Huisman          (NL.48)                       - Martijn Kock                 (NL.20)
 
Scheidsrechters: Cor Hagers en Richard Coveleijn
 
De prognose :

Karel Huisman gaat het Martijn Kock zwaar maken. Martijn staat 28 plaatsen hoger en is op papier de sterkere speler. Toch verwacht ik dat Karel minimaal 1 game gaat scoren en met 3-1 gaat verliezen. Op positie 2, moet Flevoparq teamcaptain Glenn Keenan het opnemen tegen de Duitser, Raphael Kandra. Kandra is een onbekende jonge speler. Keenan de ervaren rot die nog niet helemaal wedstrijd fit is. De verwachting is een  3-2 winst van Glenn Keenan. Op positie 1 neemt Matthew Kawalski het op tegen Sebastiaan Weenink. De kopman van Den Haag is een sympathieke speler met een attractief spelletje, toch gaat hij het niet bolwerken tegen de Australiër en gaat verliezen met 3-1.
 
Eindstand : 10-6 voor KEAN Flevoparq