Aankomende woensdagavond de tweede thuiswedstrijd van KEAN Flevoparq Dronten. Ze moeten het opnemen tegen Squash Zwolle. De club waar Thony Schwab 11 jaar teammanager is geweest en vier maal de Landstitel mee heeft behaald. Een vreemde, maar ook leuke bijkomstigheid voor de eigenaar en teammanager van Flevoparq

 

Na twee speelronden staat Flevoparq op een zevende plek. Vorige week werd van Utrecht verloren en werden er maar twee punten gescoord. Flevoparq behoord tot de clubs die het degradatiespook in de gaten moet houden. De nummers 7 en 8 van de ranglijst degraderen aan het einde van het seizoen. Flevoparq dient dus twee clubs onder zich te houden. Teammanager Thony Schwab had vooraf zijn oude club Zwolle als een van die twee clubs getipt. De Zwolse formatie staat echter na twee speelronden verassend bovenaan. Het verschil met Flevoparq is al 13 punten. Flevoparq moet dus proberen om de het gat te dichten. Schwab heeft er al het vertrouwen in, hij kent de club door en denkt te weten waar de winst kan worden gemaakt.  Het is vreemd om na 11 jaar Zwolle het nu op te nemen tegen je oude club en ook nog met je eigen centrum. Sentimenten tellen nu niet, we gunnen Zwolle al het succes, maar niet tegen Flevoparq.

DE WEDSTRIJDPROGNOSE :
De Zwollenaren zouden oorspronkelijk in een zwakke formatie spelen, maar dat is op het laatst veranderd. Negenvoudig Nederlands kampioen, Lucas Buit, zou deze week eigenlijk in Egypte moeten zitten i.v.m. de coaching van Laurens Jan Anjema. Echter LJ verloor in de 1e ronde en dus zijn ze eerder terug. Hij gaat het dus opnemen tegen Matthew Kawalski (WR 70) uit Australië. De teamcaptain van Flevoparq, Glenn Keenan, dient het op te nemen tegen de nummer 9 van Nederland, Tom Hoevenaars. De nummer drie van Flevoparq is Karel Huisman en die gaat spelen tegen Humprey Fridt. Het wordt spannend of Flevoparq zijn 1e winst gaat boeken in de Eredivisie. Feit is dat het top wedstrijden gaan worden.

Prognose:
Kawalski vs Buit 3-1, Keenan  vs Hoevenaars 3-2 en Huisman  vs Fridt 3-0. Flevoparq wint met 12-3

Vermoedelijke opstellingen :

KEAN FLEVOPARQ DRONTEN           vs     Squash ZWOLLE
1 . Matthew Kawalski  (AUS, WR.70)                 Lucas Buit  (NED, NLR.4)
2.  Glenn Keenan (AUS, NLR 6)                         Tom Hoevenaars  (NED, NL.9)
3.  Karel Huisman (NED, NLR.44)                      Humpfrey Fridt (NED, NLR.176)

WR = Wereldranking          NLR = Nederlandse ranking