MAX-squashWoensdag aanstaande speelt Plan B/MAX in Den Haag tegen Rabobank/HSRC de Diepput. Na een overwinning afgelopen woensdag tegen Meersquash is het gat met de nummer laatst, Flevoparq, opgelopen tot 7 punten.

Het gat met de nummer 6 is echter nog steeds 9 punten. De 6e plek geeft recht op een plek in de eredivisie voor volgend seizoen. Plaats 7 en 8 betekenen degradatie. Kortom alles is nog mogelijk, maar een overwinning zou erg lekker zijn. Of dat gaat lukken valt nog te bezien, want HSRC is op papier net iets sterker.

Woensdag 2 februari, vanaf 19.30u bij HSRC de Diepput:
RABOBANK/HSRC DE DIEPPUT versus PLAN B/MAX
Nrs 3. Martijn Kock (#17 NL) versus Rick Luttikhuizen (#44 NL)
Nrs 1. Sebastiaan Weenink (#5 NL) versus Jens Schoor (DUI, #93 WRL)
Nrs 2. Raphael Kandra (DUI, #214 WRL) versus Sander Kock (#15 NL)

In de eerste wedstrijd zal Rick diep moeten gaan om kans te maken op 1 of meer games tegen Martijn Kock. Normaal gesproken moet Martijn dit met 3-0 winnen.

De wedstrijd tussen de kopmannen zal een spannende worden. Onlangs won Jens nog met 3-0 van Sebastiaan in de halve finale van een PSA-toernooi in Barcalona, maar dat was nadat Sebastiaan al een aantal zware wedstrijden achter de rug had. Sebastiaan heeft de laatste tijd laten zien dat hij zijn talent eindelijk om kan zetten in goede resultaten. Al jaren geldt hij als de meest getalenteerde jonge Nederlandse squasher, maar door zijn studie kon hij zich niet volledig op het squash focussen. Sinds hij vorig jaar zijn studie afrondde, is hij fulltime met squash bezig en dat zie je terug in zijn resultaten. Zo won hij al van Piedro Schweertman (nummer 3 van Nederland) en zelfs ook van Dylan Bennett (nummer 2 van Nederland). Ook Jens won onlangs van Bennett, dus het lijkt een interessante wedstrijd te gaan worden. Jens liet vorige week nog bij MAX zien een waardevolle aanwinst te zijn door zeer degelijk van Bart Ravelli te winnen.

De laatste wedstrijd van de avond zal dan een belangrijke gaan worden, want dat zou wel eens de beslissende kunnen zijn. Sander liet afgelopen week zien dat de vorm weer wat begint te komen, door te winnen van Michael Fiteni. Kandra is echter een groot talent en bezig met een opmars op de wereldranglijst.

 

planb
http://www.planb.nl

squashwebshop-01

http://www.squashwebshop.nl