De squashers van Squash Zwolle hebben woensdagavond een flink pak slaag gekregen. Het Hengelose Esrein gunde de Zwolse formatie geen enkel punt en won met 12-0.

Door deze nederlaag is het team van manager Niels Boek de koppositie in de eredivisie kwijt. Zwolle had voor de wedstrijd de nodige moeite om een opstelling op papier te krijgen, mede door de afwezigheid van de buitenlandse topspelers.

Niels Boek had voor de wedstrijd grote personele problemen. De buitenlandse topspelers van de Zwolse ploeg waren afwezig, waardoor Boek koos voor een zwakkere opstelling met alleen maar Nederlanders. Bij Esrein maakte de Fransman Gregory Gaultier, de nummer drie van de wereld, zijn debuut. Hij liet geen spaan heel van Lucas Bult. De Zwollenaar verloor in drie games met 11-4, 11-4 en 12-10. Mark van Veenhuizen was niet opgewassen tegen Bastiaan Meulenbelt. Ook hij verloor in drie games: 11-8, 11-5, 11-8. In de laatste wedstrijd van de avond ging ook Dagmar Vermeulen roemloos ten onder. In drie games verloor zij met 11-8, 11-5 en 11-9 van Hessel Reekers.

Door deze nederlaag is Squash Zwolle de koppositie in de eredivisie voorlopig kwijt. Directe concurrent Squash Maastricht won met 9-6 van MeerSquashDirect, waardoor de Limburgers met 72 punten bovenaan staan. Zwolle is na de nederlaag gezakt naar een derde plaats, omdat ook Rotterdam de Zwolse ploeg op de ranglijst is gepasseerd.

Bron: Sportief Zwolle