Het is 'MeerSquashDirect niet gelukt om de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft winnend af te sluiten. In Limburg werd met 9-4 verloren van Squash Maastricht, dat daardoor de koppositie overnam in de SBN-Eredivisie van Squash Zwolle.

Tommy Berden: "De Engelsman Chris Ryder luisterde zijn eerste opwachting dit seizoen voor MeerSquashDirect op met een overwinning. Tegen de Maltees Bradley Hindle was de nummer 37 van de wereld heer en meester, waardoor hij na 3 games als winnaar van de baan stapte: 11-7, 11-1 en11-8.

De Hoofddorpse toppers Bart Ravelli en Frank Hartkoren konden het goede voorbeeld van hun kopman niet volgen. Ravelli trof in collega-international Dylan Bennett een tegenstander die naar verwachting iets te sterk was (11-7, 11-7 en 11-6). Teamgenoot Hartkoren leek lang met de winst aan de haal te gaan, maar een opspelende rugblessure belette hem om uiteindelijk de zege ook daadwerkelijk binnen te slepen: 7-11, 5-11, 11-7, 11-5 en 11-9.

Door de nederlaag is de kans om de play-offs te bereiken voor 'MeerSquashDirect vrijwel verkeken. De Hoofddorpers staan na 8 speelronden met 41 punten op de zevende plaats. De voorsprong van 12 punten op hekkensluiter Flevoparq Dronten is weliswaar geruststellend, de achterstand op de nummer 4 Esrein '25 is daarentegen groot.

De debutant op het hoogste niveau heeft 62 punten verzameld uit 8 wedstrijden. Ook HSRC De Diepput (58) en All Inn Squash (52) staan er veel beter voor dan de Hoofddorpse formatie in de strijd om deelname aan het afsluitende toetje van de squasheredivisie.
MeerSquashDirect komt volgende week woensdag wederom in actie. Dan staat de cruciale uitwedstrijd tegen Flevoparq Dronten op het programma. Een week later komt Squash Zwolle op bezoek in Hoofddorp."

Bron: Hoofddorpse Courant