Na de uitstekende 11-0 overwinning thuis tegen Squash Zwolle vorige week,  gingen de mannen van HSRC De Diepput onder het motto "never change a winning team" vol goede moed naar Squash Utrecht. In de wetenschap dat Utrecht met Gregory Gaultier (nr. 4 mondiaal) en Stewart Boswell (nr. 12 mondiaal) aan de start verschenen, had de Haagse "long distance advisor", Laurens Jan Anjema, tips meegegeven aan Rombert, Piedro en Richard om hen het leven zo zuur mogelijk te maken.

Rombert (against Glenn...well..that's the easy one!!) opende tegen Glenn Keenan, een zeer ervaren eredivisiespeler. Rombert vocht voor ieder punt en scoorde er in totaal 13. Het niveauverschil was simpelweg te groot. (3-11 / 4-11 / 6-11.

De jeugdige Richard Colburn had zijn tegenstander Gregory Gaultier tot nu toe alleen op de televisie gezien en begon onbevangen aan zijn partij. Met in zijn achterhoofd de tip van LJ (Against Gregory don't attack too much caus his specialty is counterattacking) probeerde Richard zo goed mogelijk partij te geven. Ondanks dat Gaultier afgelopen zondag vanuit Paksitan naar Nederland was gekomen, hoefde hij niet tot de bodem te gaan. Richard wilde zijn huid zo duur mogelijk verkopen en hield Gaultier 23 minuten bezig. Voor de toeschouwers was het regelmatig "wat gebeurt hier", want Gaultier sloeg de meest vreemde toverballen. In de eerste game leverde Richard dat 7 punten op, in de tweede 4 en in de derde 5.  

Piëdro mocht proberen de eer te redden, maar op voorhand was dat een "mission impossible" .De tip van LJ (against Boswell don't play to the back too much as he likes to play in a rythem, on the other hand don't hit to the front either caus he kills you from there) leverde mooi spektakel op, omdat Piedro zeer goed partij gaf (lange rally's) en de meeste punten "winners" waren en geen "unforced errors" van Boswell. Piedro stond 24 minuten op de baan en scoorde het meeste aantal punten (18 > 5-11 / 6-11 / 7-11).

Door deze nederlaag staat HSRC De Diepput nu voorlaatste, maar aangezien er wekelijks 11 punten te verdelen zijn, kan de stand na de volgende wedstrijdronde er weer geheel anders uitzien.

De eerstvolgende wedstrijd van HSRC De Diepput is op 12 december uit bij Victoria waar LJ weer van de partij is. Verleden jaar won Laurens Jan met 3-0 van Thierry Lincou, die dit jaar overigens niet voor Victoria speelt. Hun kopman is nu Karim Darwish, die mogelijk tegen LJ zal spelen.

Door: Fons Pasteur