De vijfde speelronde in de eredivisie squashcompetitie heeft een overwinning en een nederlaag opgeleverd voor de squashers van Hemubo / Squash Almere. De heren gingen na een ware marathonpartij met 6-10 onderuit tegen Squash World. De Almeerse dames wonnen in Hoofddorp knap met 12-6 van Meersquash.

Het herenteam van Squash Almere nam het in Amsterdam, zonder kopman Tommy Berden, op tegen de dit seizoen verrassend sterk opererende promovendus Squash World. Stefan Eveleens beet op positie drie het spits af, maar kwam in een gelijkopgaande wedstrijd nipt te kort tegen Martijn Kock: 9-11, 11-2, 8-11, 9-11. Dylan Bennett leek vervolgens lang op de winst af te koersen tegen de 39-jarige Lucas Buit, maar wist de wedstrijd niet af te maken: 11-2, 4-11, 11-9, 10-12, 10-12. Door de nieuwe puntentelling, elke game levert een punt op, was de laatste wedstrijd, ondanks een 2-0 achterstand, toch nog van belang voor de Almeerders. De 18-jarige Bastiaan Meulenbelt sleepte, met een zwaarbevochten overwinning op leeftijdsgenoot Sander Kock, dan ook een aantal belangrijke punten voor de Almeerders uit het vuur: 11-13, 20-18, 11-7, 2-11, 11-6.

De dames van Hemubo / Squash Almere moesten het in Hoofddorp doen zonder kopvrouw Natalie Grinham en de Zuid Afrikaanse Tenille Swartz. Op papier waren de Almeerders dan ook de underdog, maar Margriet Huisman dacht daar blijkbaar anders over. De 22-jarige nummer vier van Nederland, 53e op de wereldranglijst, klopte de nummer 26 van de wereld Tricia Chuah uit Maleisië met 4-9, 9-4, 6-9, 10-9, 9-0. De pas 15-jarige Milou van der Heijden en 17-jarige Melissa Meulenbelt haalden de andere winstpunten voor Squash Almere binnen door overwinningen op respectievelijk Yvonne Kwant (3-1) en Manon Butterlin (3-0). Alleen Daphne Albada Jelgersma verloor. De routinier moest, in vier games, haar meerdere erkennen in Orla Noom.

De dames van Hemubo / Squash Almere staan klommen door hun overwinning naar de ? plaats op de ranglijst. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen Amstelpark op het programma voor de Almeerders. Het herenteam van Squash Almere zakte door de nederlaag naar plek ?. De volgende wedstrijd van de heren is pas weer in het nieuwe jaar. 9 januari ontvangen ze Squash Utrecht.