De heren en dames van Hemubo / Squash Almere hebben het reguliere competitieseizoen afgesloten met een duidelijke nederlaag in Rotterdam. De heren gingen tegen koploper Victoria met 3-10 onderuit, terwijl de dames met 3-11 slaag kregen tegen dezelfde Rotterdamse formatie.

Een verrassing was het niet dat de Almeerse mannen onderuit gingen. Victoria is al het hele jaar ongeslagen en is dan ook de gedoodverfde favoriet om over 10 dagen de Play-Offs winnend af te sluiten. Alleen Stefan Eveleens wist de punten binnen te halen voor Hemubo / Squash Almere door een 2-0 achterstand tegen debutant Sander van Tour knap om te draaien in een 3-2 winst. De Australiër Bradley Hindle en het 19-jarige talent Bastiaan Meulenbelt kwamen niet in het stuk voor tegen respectievelijk Karim Darwish, de nummer 12 van de wereld uit Egypte, en de kersverse international Rene Mijs.

Ook het damesteam moesten het gros van de punten in Rotterdam laten. Kopvrouw Natalie Grinham, 2e op de mondiale ranglijst, gaf nog wel het goede voorbeeld door 10-voudig Nederlands kampioene Vanessa Atkinson in drie games terug te wijzen. Maar Daphne Albada Jelgersma, Melissa Meulenbelt en Milou van der Heijden waren niet in staat om extra punten binnen te slepen tegen hun veel sterker geachte tegenstanders.

Hemubo / Squash Almere mag zich nu opmaken voor de Play-Offs, die op 25 en 26 mei gespeeld worden in het Frans Otten Stadion. De mannen stuiten in de halve finale wederom op Victoria. De dames treffen het Amsterdamse Amstelpark. Saillant detail daarbij is dat Grinham het dan weer op dient te nemen tegen wereldkampioene Nicol David uit Maleisië. Een zoveelste clash dus dit jaar tussen de nummers 1 en 2 van de wereld.