Net zestien jaar geworden, je debuut maken in de eredivisie, gecoacht worden door je idool en dan nog winnen ook. Het overkwam squasher Tomas de Paauw gisteravond in Wijk bij Duurstede. De zoon van teammanager John de Paauw maakte zijn status van groot aanstormend Nederlands talent helemaal waar en gaat een sprong op de Nederlandse ranglijst maken. 

Door VINCENT DE VOOGD

ROTTERDAM - Net zestien jaar geworden, je debuut maken in de eredivisie, gecoacht worden door je idool en dan nog winnen ook. Het overkwam squasher Tomas de Paauw gisteravond in Wijk bij Duurstede. De zoon van teammanager John de Paauw maakte zijn status van groot aanstormend Nederlands talent helemaal waar en gaat een sprong op de Nederlandse ranglijst maken.

Mede door zijn overwinning won Didacticum Victoria gisteravond van Centre Court. De Paauw, overigens half Tsjech, zette met 3-1 Nick de Vree opzij, die toch veel hoger staat op de Nederlandse squashranglijst. Hij werd mentaal bijgestaan door de Egyptenaar Karim Darwish, die uiteraard zijn eigen partij met 3-0 won. Laat Darwish, die onlangs nog de halve finale van de US Open haalde, nu net zijn held zijn.

Enige smetje op een verder vlekkeloze avond voor de Rotterdamse formatie was de nederlaag van Sander van Tour. De negentienjarige squasher verloor met 3-0 van Yoni Ellous. ,,Maar hij verloor alle games maar nipt,’’ verklaart John de Paauw. ,,We geven de jeugd de kans. Ik ben echt trots op die jongens.’’

De vrouwen van All-in-Solo Victoria verpletterden op het eigen gloednieuwe complex tegenstander Wemekamp Rietdekker Markelo Squash. Marjon Dingemans, Dominique Lloyd Walters (nog nooit verslagen in het shirt van Victoria), Engy Kheirallah (in december trouwt ze met Karim Darwish) en Milja Dorenbos wonnen allen met 3-0 hun partij. Bij de opponent betrad Karen Kronemeyer de glazen kooi. De Nederlands international speelde jarenlang voor Victoria, stond een jaar buitenspel wegens vermeend dopinggebruik, kwam terug en kreeg in Apeldoorn de kans op de ‘nummer één positie’ te spelen. Tegenstandster Kheirallah was echter nog een paar maatjes te hoog gegrepen.
Lloyd Walters is duidelijk de vrouw in vorm. Ze won onlangs een WISPA-toernooi in IJsland en komt vanaf vandaag uit bij een prestigieus evenement in haar woonplaats Londen.