Frank van Loon, directeur van Squash Bond Nederland kwam afgelopen zaterdag in gezelschap Vanessa Atkinson naar het College van Afgevaardigden van Junior Kamer Nederland voor een clinic. Tijdens de demonstratie vertelde Frank van Loon over de spelregels, tactiek en techniek. Na afloop heeft een aantal sportieve Junior Kamer leden het zelf tegen Vanessa opgenomen.

Vanessa Atkinson geeft clinic voor Junior Kamer

 

dinsdag 24 januari 2006

 

NIEUWEGEIN - Frank van Loon, directeur van Squash Bond Nederland kwam afgelopen zaterdag in gezelschap van Vanessa Atkinson naar het College van Afgevaardigden van Junior Kamer Nederland. Eerder dit jaar was Van Loon naast onder andere voormalig VVD Euro-parlementariër Marieke Sanders al panellid bij een debat over de Europese grondwet, dat georganiseerd werd door Junior Kamer Kennemerland.

Vanessa Atkinson is de enige Nederlandse speelster die ooit wereldkampioen (2005) én aanvoerder van de wereldranglijst (december 2005) werd. Tijdens een demonstratie wedstrijd nam Vanessa het op tegen Niels Hoevenaars. Niels is eredivisie speler bij Squash Zwolle. In tegenstelling tot Vanessa verdient de nummer 23 van Nederland niet primair zijn geld met squash, voor hem heeft zijn studie commerciële economie prioriteit. Tijdens de demonstratie vertelde Frank van Loon over de spelregels, tactiek en techniek. Na afloop heeft een aantal sportieve Junior Kamer leden het zelf tegen Vanessa en Niels opgenomen. Iedereen was wel erg onder de indruk van het optreden van de roodharige Queen of Squash die zowel op de baan als op de voorkant van het programmaboekje schitterde. Na afloop hebben we nog een tijdje met Vanessa zitten praten hoe het leven als topsporter eruit ziet. Reizen, trainen, toernooien, competitie en demonstratie wedstrijden spelen. Het minst leuk? "Fitness en hardlopen. Het liefst sta ik alleen maar op de baan, maar ja, het hoort er nou eenmaal bij." Als squasher piek je rond je 27e jaar. Als je niet geblesseerd raakt kun je met de wereldtop blijven meedraaien tot ongeveer je 34e. Op de vraag wat Vanessa daarna wil gaan doen, antwoordt ze dat ze waarschijnlijk wil gaan studeren. "Veel squashers gaan na hun profcarrière training geven. Dat verdient goed, maar je raakt er hersenlam van." Voorlopig denkt Vanessa nog helemaal niet aan stoppen en kunnen we dus blijven genieten van de top prestaties van deze sympathieke Haagse wereldkampioen. We sluiten de squashsessie af en wensen Vanessa en Niels veel succes met hun ambities!

Heb jij ook interesse in een demonstratiewedstrijd of een clinic met Vanessa Atkinson? Neem dan contact op met haar marketingbureau!


Molenstraat 15
2513 BH DEN HAAG
T 070 - 3 61 17 44
F 070 - 3 60 69 08
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.match-support.com

Wat is Junior Kamer?
Junior Kamer Nederland is een netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemende mensen. Junior Kamer Nederland is onderdeel van Junior Chamber International (JCI), een wereldwijde trainings- en netwerkorganisatie. Er is geen politieke of religieuze achtergrond. Wel geloof in de unieke, persoonlijke waarde van mensen. Jonge, veelal hoogopgeleide mensen tussen de 25 en 40 jaar die zichzelf willen ontwikkelen. Die zich inzetten voor positieve verandering en die oog hebben voor de maatschappij. De leden ontwikkelen hun leiderschapscapaciteiten door trainingen te volgen, te organiseren en door deel te nemen aan maatschappelijk relevante projecten. Het opbouwen en onderhouden van sociale contacten en zakelijke netwerken spelen bij de Junior Kamer een grote rol.

In Nederland zijn 96 Junior Kamers, met in totaal ca. 2.200 leden. Drie keer per jaar wordt een vergadering van de nationale federatie gecombineerd met een landelijke bijeenkomst (College van Afgevaardigden - CvA) waarbij er de mogelijkheid is om trainingen en workshops te volgen, lezingen bij te wonen, of deel te nemen aan een andere activiteit. Dit jaar stond squash onder andere op het programma van het CvA dat in Nieuwegein werd gehouden en bezocht werd door meer dan 400 Junior Kamer Leden. JCI is wereldwijd te vinden in 120 landen en heeft ca. 250.000 leden.

Interesse om lid te worden van de Junior Kamer? Kijk voor meer informatie op www.jci.nl, www.jci.cc of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.