Index Eredivisie

 
 
Laatste nieuws! 
Spelerslijst Eredivisie
Speelschema Heren
Speelschema Dames
Eredivisie
Squash Foto's
Prognose Heren
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Eredivisie squash, 6 februari 2006

Tweede helft Eredivisie begint voor Victoria
Voorbeschouwing Victoria Squash - 7 februari 2006

Door: John de Paauw

Waar kun je de tweede competitiehelft mooier beginnen dan bij de kampioen van vorig seizoen? Het mag duidelijk zijn, waar Didacticum Victoria ook speelt, we gaan voor de punten.

Op nummer zal namens Didacticum Victoria Amir el Samahy spelen. Is het griepvirus weg en kan Amir ons laten zien waar hij allemaal toe in staat is? Zal Bastiaan Meulenbelt behulpzaam zijn of zet Bastiaan zijn onvolprezen opmars voort? We gokken op de klasse van Amir.

Praag - Almere, het is een stukje skiën maar dan heb je wel zevenvoudig Tsjechisch kampioen Jan Koukal spelen voor Victoria op positie twee. Koukal speelde onlangs Stacey Ross helemaal zoek en speelde twee PSA toernooien in Praag. Koukal zal Stefan Eveleens van Almere waarschijnlijk dinsdagavond niet minder zachtzinnig gaan aanpakken.

Op positie één speelt balvirtuoos Joe Kneipp. Hij gaat in 2006 laten zien dat hij de jonge profs nog rauw lust. Dylan Bennet's eerste wedstrijd tegen Joe was een genot om naar te kijken. Het vervolg gaat vanavond plaatsvinden in Almere. Victoria gaat voor de winst, maar dat proberen alle clubs natuurlijk altijd.

De tweede helft van de Eredivisie dames begint dinsdagavond. Als u de ranglijst bekijkt weet u dat All-In-Solo Victoria vanavond een belangrijke competitieavond tegemoet gaat. We willen koste wat het kost na vanavond minimaal de vierde plek behouden. We vertrouwen erop het met de volgende speelsters zeker moet gaan lukken.

Op positie één speelt Karen Kronemeyer. Karen traint kei- en keihard bij Neill Harvey in Engeland om minimaal derde te gaan worden tijdens het Nederlands Kampioenschap aankomend weekend. Haar tegenstandster zal Orla Noom zijn, een topdame van Vaderlandse bodem. Dit kan een leuke en spannende wedstrijd worden met een knipoog naar de NK van komend weekend. 

Op positie twee Milja Dorenbos. Milja gaat ook zeker proberen haar visitekaartje af te geven voor het komend NK. Milja mag het opnemen tegen Kim Hannes.

En dan als altijd, onze team captain op positie drie: Marjon Dingemans. Ook Marjon is er klaar voor om het op te nemen tegen haar tegenstandster Yvonne Kwant. De MDF voorspelt een overwinning voor onze Champ.

Al wekenlang weer lekker aan het trainen met Willem van Kleef. Balgevoel is nooit weggeweest maar basisconditie moest worden opgekrikt om vanavond voor All-In-Solo Victoria de punten uit het vuur te gaan slepen. Jacqueline van Nauta Lemke. Ervaring, wilskracht en racketskill, we gaan het allemaal zien als de nummers vier tegen elkaar gaan spelen. Carmen Nuijen van Meersquash zal squash en weerwerk bieden waar mogelijk maar ervaring wint voorspellen wij.

We hopen op een 3-2 maar ietsjes meer mag altijd.

Eredivisie programma dinsdag 7 februari 2006 (20.00 uur):

 

 

Tussenstand Heren Eredivisie Squash
    Wedstrijden
Gespeeld Punten Winst Verlies
1 DIDACTICUM/ VICTORIA 1 7 16 16 5
2 REEWOUD/SQUASH APELDOORN 1 7 15 15 6
3 FORTIS/SQUASH UTRECHT 1 7 13 13 8
4 REMOTE/SQUASH ZWOLLE 1 7 12 12 9
5 PUNT & VD WEERDT/HSRC DE DIEPPUT1 7 9 9 12
5 J.CONIJN/SQUASH BEVERWIJK 1 7 9 9 12
7 HEMUBO/SQUASH ALMERE 1 7 5 5 16
8 MEERSQUASH 1 7 5 5 16
         
         
Tussenstand Dames Eredivisie Squash
    Wedstrijden
Gespeeld Punten Winst Verlies
1 AMSTELPARK SQUASH 1 5 18 18 7
2 HEMUBO/SQUASH ALMERE 1 5 17 17 8
3 AFBOUWCOMBINATIE/SQUASH ZWOLLE 1 5 13 13 12
4 ALL-IN-SOLO/VICTORIA 1 5 13 13 12
4 MEERSQUASH 1 5 11 11 14
6 TEN-ANTS/SQUASH BEVERWIJK 1 5 3 3 22

 

Op het Squash forum kun je reacties geven op de eredivisie. Vragen en opmerkingen van supporters zijn ook van harte welkom. Klik hier!