NIJMEGEN - Op woensdag 8 maart werd er een workshop spelregels gegeven bij studenten squash de Boosters in Nijmegen. Europees scheidsrechter Marina Kooistra en ere divisie spelers Jeroen van Vilsteren (Zwolle) en Rene Bron (Apeldoorn) gaven gedurende drie uur uitleg over lets en strokes.

Jeroen en Rene spelen een partijtje (met veel lets en strokes) met Marina als scheids. Over de beslissingen wordt uitgebreid gediscussieerd met de deelnemers, die allemaal goed opletten, want straks moeten ze zelf aan de slag! Daarna wordt de groep in tweeën gedeeld. De ene groep krijgt een korte workshop over het beslisschema, de andere groep gaat zelf spelen en elkaar scheidsen onder begeleiding van Jeroen en Rene. Ter afsluiting werd de “battle om de beste scheidsrechters van de Boosters” gehouden; de  studenten scheidsen zelf een game tussen Rene en Jeroen. Bij iedere appeal die gedaan wordt, vallen de verkeerde belissingen af en blijven de deelnemers over die dezelfde beslissing hebben genomen als Marina. Uiteindelijk bleef een winnaar over die met een mooi prijzenpakket van Dunlop naar huis ging!

Heb jij ook interesse om deze clinic een keer bij jou op de club te geven? Neem dan contact op met Marina via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.