SPEELSCHEMA'S

VERSLAGEN
 

Amstelpark Team Toernooi 2006 groot succes

Het Amstelpark Team Toernooi (ATT 2006) kende afgelopen weekend zijn vuurdoop in het gelijknamige sportcentrum. Een mooie locatie om een dergelijk toernooi te houden. Amstelpark is een groot multifunctioneel centrum die van alle gemakken is voorzien. Vooral de aanwezigheid van een prachtige sauna met zwembad, heeft menig wachtuurtje verkort voor een aantal deelnemers. Behalve dan voor de B categorie teams, want die moesten de hele dag vol aan de bak. Het was in ieder geval een geslaagd evenement met een Aprés Ski feest als afsluiting. De van radio en TV bekende DJ Erik Dikeb kwam zelfs rond 1 uur in de nacht nog het feest opluisteren met een optreden. Het is vrijwel zeker dat dit toernooi in deze vorm wordt gecontinueerd en wellicht zal uitgroeien tot een traditie.

Er deden 35 teams mee verdeeld over 4 categorieën. Ondanks de fun factor bij dit toernooi, is de prestatie ook van belang. Squashen voor de lol kun je door de week doen bij de training. Bij een toernooi hoort een behoorlijk stukje competitie. De kunst is om de modus te vinden tussen gezelligheid en resultaat. Het ATT 2006 is hierin goed geslaagd. Sowieso versterkt een teamgebeuren het sociale aspect bij deelnemers.

Lees hieronder de verslagen.
 

AMSTELPARK TEAM TOERNOOI 2006
Sportcentrum Amstelpark, Amsterdam, 4 maart 2006
Teams categorie A
1e ronde
11:30 u.
Halve finale
15:30 u.
Finale
19:30 u.
[1] Squashweb

Squash City Boys
Squashweb

Squash Beverwijk
Squashweb

Squash Zwolle
Squash Beverwijk

[4] Amstelpark 1
[3] Squash Zwolle

Oldie Boys
Squash Zwolle

R&S Squashteam
R&S Squashteam

[2] Squash World 1

 

VERSLAGEN - Zaterdag 4 maart 2006

 

Squash City Babes winnen dames C

Omdat er categorieën A, B, C en gemengde teams waren met de herensterkte als graadmeter, was er ook een speciale dames categorie voor C speelsters. Deze speelsters konden namelijk niet instromen bij de andere teams vanwege het niveauverschil. Een B speelster is bijvoorbeeld gelijk aan een redelijke C speler bij de heren, dus die kan meedoen in een C of zelfs een B team. Dit gaat dus niet op de dames C. Daarom een dames categorie en daarin speelde vier leuke en enthousiaste teams.

De finale werd gewonnen door de Squash City Babes onder aanvoering van teamcaptain, Mijntje van den Oever (ook wel bekend als Chantal). Samen met haar teamgenoten, Katja Lahaye, Katrien Baarendse, Saskia van Briemen en Floor Smakman waren zij te sterk voor de formatie van Ellis Hilgers van de Bussum Ladies.

De squash Stars van Elianne Kok legde beslag op de derde plaats. De dames van Squash City mochten ieder een Wilson Ncode 120 racket mee naar huis nemen.

1. Squash City Babes
2. Bussum Ladies
3. Squash Stars

 


 

Squash World 4 winnaar bij de C teams

Bij de C categorie deden er 8 teams mee. Zoals gezegd gemengde teams waar uit wordt gegaan van de herensterkte. Een C team betekent overigens geen C spelers, maar spelers met een ranking van 850 of hoger.

De uiteindelijke winnaar werd Squash World 4 onder leiding van Wilko Brandsma. Het winnende team bestaande uit verder Jasper Besuijen, Nico Jansen, Fedor de Groot en Patrick Schutijser, versloeg het Wilson team met 5-0 in de finale.

De derde plaats was voor de Mei Lai’s Monsters uit Rotterdam. Zij versloegen het ASRC 1 van Willem Meerkerk. De spelers van Squash World 4 kregen elk een Wilson Hammer 130.

1. Squash World 4
2. Wilson team
3. Mei Lai’s Monsters

 


 

Steijnsports sterkste bij de B Teams

De B-categorie bestond zelfs uit 15 teams. Gezien het een uitspeelschema, moesten deze teams continue spelen. Zodra een ronde klaar was en de tegenstander bekend was, dan kon je weer aan de bak. Maar ondanks dat deze teams geen gelegenheid hadden voor een relax periode in de sauna of zwembad, was er geen wanklank te horen en dat kenmerkt de echte liefhebber. Zelfs het pasta buffet moest er snel tussendoor worden gedaan, omdat de volgende ronde zich alweer aandiende.

De terechte winnaar was dan ook het team van Steijn Sports, onder aanvoering van Marco van den Berg. Verder bestond het team uit Marco Wiesehahn, Dennis Vogelzang, Mark Verhulst en Frans Schijf. De weg naar de titel was dus lang en zwaar. Achtereenvolgens werden Amstelpark 3, de Shot Masters uit Drachten, Squash World 3 en in de finale Squash World 2 ,aan de zegekar gebonden. Voor de winnende spelers lag er een Wilson Hammer 130 klaar.

De derde plaats werd ingenomen door de Tukkers van Hessel Reekers.

Nog een eervolle vermelding voor het team van Nicole’s Angels. Het team met als kopvrouw Nicole van den Boogaard bestond volledig uit dames. Ondanks dat zij op de laatste plek eindigde, waren de wedstrijden tegen de overwegend uit mannen bestaande teams behoorlijk close.

1. Steijn Sports
2. Squahs World 2
3. De Tukkers

 


 

SquashWeb wint het ATT 2006 (A teams)

De sterkste categorie had nog een beperkende regel voor de teams. Om het enigszins tot een spannende competitie te laten komen, mocht elk team maar 1 speler uit de top 50 van Nederland opstellen. Op twee tams na hadden alle teams een dergelijk A speler in het team. Dit gaf het toernooi toch ook een serieus niveau.

Favoriet Squashweb maakte hun plaatsing waar door in een ware thriller de finale te winnen van Zwolle. Dit terwijl het team kort voor het toernooi een afmelding kreeg van de teamcaptain Olav ter Weijden, die op de avond daarvoor een slippertje had gemaakt met zijn fiets. Echter Squasweb master, Jeroen Baneman, nam het teamcaptainschap over en leidde zijn team naar de overwinning. Zoals gezegd was de finale een thriller.

Ondanks dat de wedstrijden Best of Three waren, duurde de wedstrijd bijna 4 uur. De wedstrijd tussen beide nummers 3 ging tussen Jeroen Baneman en invaller Michael Schults. Schults won deze met 2-1. Baneman oorspronkelijk alleen de dubbels spelen, maar was genoodzaakt door de afmelding van Olav te Weijden om zelf op positie 3 te spelen. Nog niet geheel hersteld van maanden blessureleed, verloor Baneman dus van de strijdlustige Schults.

Rene Bron van Zwolle verloor vervolgens in een slooppartij van Daniel Lagewaard met 2-0. De derde wedstrijd ging tussen Karim Ders van Squashweb en Meindert Kooistra. Ook in deze wedstrijd waren de spelers aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won Karim met 2-1 de wedstrijd. Het kwam dus allemaal aan op de dubbelwedstrijd. Zwolle moest in ieder geval met 2-0 winnen om nog een kans te maken op de titel.

Het koppel Bron/Kooistra slaagde erin, ondanks het behoorlijke weerwerk van Lagewaard/Ders, om zonder gameverlies van de baan te stappen. Het was echter niet voldoende voor de overwinning. Na het tellen en hertellen bleek dat Squashweb had gewonnen met een marginaal verschil van 5 punten. Squashweb mocht zich dan ook de terechte winnaar van deze eerste editie kronen. Voor Daniel Lagewaard was het weer eens een hoofdprijs sinds 2001.

Het R&S squashteam met Niels Hoevenaars legde beslag op de derde plaats.

De volledige teamuitslagen zijn te vinden op www.toernooi.nl. De foto’s kun je vinden op www.squashweb.nl en www.amstelpark.nl/

 

FOTO'S - Zaterdag 4 maart 2006