Van 14 tot en met 22 april vindt in Nederland de Nationale Sportweek plaats. Dinsdag 18 april 2006 is uitgeroepen tot de Dag van de Racketsport. Op deze dag wordt voor de 1e keer in Nederland een individueel Racketlon toernooi georganiseerd door een uniek samenwerkingsverband van de Stichting Nationale Sportweek, de vier Racketsportbonden en de Racket4s toernooiorganisatie.

Het toernooi zal plaats vinden bij Dekker Sport in Zoetermeer. Voor dit toernooi is een selectie van de sterkste allround racketsporters van de vier afzonderlijke bonden uitgenodigd evenals de sterkste deelnemers van de afgelopen drie edities van het Racket4s toernooi. Totaal 32 heren en 9 dames. De beste allround Tennissers, allround Badmintonners, allround Squashers, allround Tafeltennissers zullen in een eendaags toernooi uitmaken wie van hun de sterkste Racketlonspeler is.

Het toernooi begint dinsdagochtend om 8.30 en de finales zullen om 16.30 gespeeld worden.

Om 15.15 uur zal de huidige nr 1 van de wereld bij het vrouwensquash, Vanessa Atkinson, een racketlonwedstrijd spelen tegen de bekende TV persoonlijkheid (o.a. van GTST) en uitstekende tennisser Winston Post.

Vervolgens zal onze wereld- en olympische kampioene rolstoel tennis Esther Vergeer het opnemen tegen het tafeltennistalent Jelle Bosman (die ook waar te nemen is als deelnemer van het toernooi).

Direct daarop aansluitend zijn de dames en heren finales en daarna zal de prijsuitreiking gedaan worden door Vanessa en Winston.

Voor meer informatie kijkt u op
www.racketlon.nl of www.nationalesportweek.nl of kunt u contact opnemen met Marc Veldkamp 0172 574798 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..