European Team Championships 2006 Wenen

Woensdag 27 - zaterdag 29 april 2006, Wenen, Oostenrijk

DAG 2 - Donderdag 27 april 2006

Vanochtend waren we weer vroeg uit de veren om van ons ontbijt te genieten in het hotel in Wenen. Daarna vlug weer door naar het squash- en wellnesscentrum, op vijf minuten afstand lopen van het hotel, dat eerder in 1987 en in 2000 ook al gastheer was van de ETC. Vanochtend konden we wederom genieten van de zon, maar dat sloeg in de middag flink om. Met bakken kwam de regen uit de hemel vallen. En niet alleen buiten, maar ook op baan 5 in het squashcentrum. Hierdoor moest het hele schema omgezet worden en dat zorgde voor nogal wat stress bij de organisatie.

Om 10:00 uur startte de eerste wedstrijden. De Nederlandse dames begonnen tegen Denemarken en kunnen eerste van de poule worden als ze alle wedstrijden winnen. De heren moesten in ieder geval de belangrijke wedstrijd winnen tegen de Zweden om de verwachtingen waar te maken. Hoe dit is verlopen kun je hieronder lezen. 

Dames Poule B    
10:00: Nederland - Denemarken   3-0
16:00: Nederland - Ierland   3-0
Heren Poule B    
10:00: Nederland - Zweden   3-1
18:00: Frankrijk - Nederland   3-1

Margriet HuismanAls de Nederlandse dames tegen Denemarken op de Europese is enigszins de uitslag te voorspellen voor de kenners. Dat bleek ook uit de resultaten. Wederom waren Vanessa en Annelize een overkill voor de Deense tegenstandsters. Deze twee dames hebben tot nu toe nauwelijks tegenstand gehad, ook vandaag niet.
Vanessa won van Line Hansen met 3-0 en Annelize wist slechts één punt af te staan aan Ellen Hamborg-Petersen en won met straight games 3-0.
Margriet begon erg goed aan haar wedstrijd tegen Marie-Louise Krag. In de derde game zakte ze iets weg, waardoor Krag toch nog zeven punten kon pakken.

 

Nederland - Zweden
Laurens Jan AnjemaDe heren speelde vandaag de eerste wedstrijd tegen de Zweden. Net zoals gisteren spelen de heren op twee banen tegelijk. Laurens Jan Anjema en Marc Reus begonnen om 10:00 uur de eerste wedstrijd. Laurens Jan speelde tegen Badr Abdel Aziz en heeft niet veel punten weggegeven. Deze strijd duurde toch nog 46 minuten, waarvan de laatste game slechts 4 minuten duurde. LJ won met 9-2 9-3 9-0.

Op de andere baan speelde de Marc Reus. Marc is gebrand op een overwinning voor het Nederlandse team en met dit streven ging Marc ook ook van start. De eerste game duurde maar liefst 31 minuten! Marc stond op 8-7 gameball. De service ging over naar zijn tegenstander Rasmus Hult, die de rally won door een stroke. 8-8 dus... en vervolgens ook 8-9 na een nickball vanMarc Reus vraagt let Hult. Marc pakte een punt terug en kwam op 9-9, maar na een hele slechte service van Marc wist Hult de bal links voorin te droppen en hiermee de game te pakken. Balen dus, want dit was de kans om de eerste game te pakken.

Ook de tweede game duurde erg lang , zo'n 26 minuten en dat op de hete banen in Wenen, waar het zonnetje vanochtend weer volop scheen. Het was een uitputtende strijd van 74 minuten waarin Marc niet goed in zijn wedstrijd kon komen tegen de langharige blonde Zweed Hult. "Ik heb hier mijn slechtste wedstrijd ooit gespeeld", wist Marc te vertellen aan Squashweb. "Ik wil zo graag de winst pakken voor het Nederlandse team, maar het wilde niet lukken. Ik baal er echt van".
Tommy Berden en Lucas Buit wonnen hun wedstrijden ook niet noemenswaardig tegen Zweden met 3-0. Het eindresultaat van Nederland tegen Zweden was dus 3-1.

Nederland - Ierland
Vanessa Atkinson's Middags speelde 'onze' dames tegen Ierland. De wedstrijden begonnen om 16:00 uur, waarbij Vanessa slechts anderhalve game hoefde te spelen door opgave van Laura Mylotte. Mylotte raakte geblesseerd en speelde nog slechts enkele punten door voordat ze Vanessa een hand gaf.


Annelize gaf haar tegenstandster weinig kans en won met 3-0 ondanks dat ze tijdens de tweede game geblesseerd raakte aan haar linker knie. Ze nam even de tijd om te herstellen, maar speelde verder. Annelize won ook de derde game en gelijk na afloop van de wedstrijd werd Annelize behandeld door de fysio Jan Stappenbelt.

 

 

 


Milja DorenbosMilja Dorenbos speelde hierna tegen Tanya Owens. Milja is supergebrand op de overwinning en dat liet ze zien ook! Als een trein rangeerde Milja over haar tegenstandster heen tot 8-1. Blijkbaar toen pas werd Owens wakker en probeerde er alles aan te doen om Milja van de overwinning af te houden. Dit resulteerde in maar liefst 4 lets achter elkaar. Dit mocht niet baten want Milja sloeg genadeloos toe en won de game met 9-1. De Ierse Owens had verder weinig in te brengen in het geweld van Milja en pakte verdiend de overwinning met 3-0 (9-1 9-1 9-1).

 

 

Frankrijk - Nederland: Ruim vier uur spanning en sensatie
Frankrijk tegen Nederland op het centrecourt! Frankrijk, spelend met Thiery Lincou op één, de Victoriaan die recent tijdens de eredivisie in Nederland nog heeft verloren van Nederlands Kampioen Laurens Jan Anjema. Wederom spelen beide heren tegen elkaar. Dylan Bennett speelt op twee tegen Gregory Gaulthier. Op drie Lucas Buit tegen Renan Lavigne en op vier speelt Tom Hoevenaars tegen Laurent Elriani.

Lucas BuitOm 18:00 uur begon de eerste wedstrijd. Lavigne tegen Lucas Buit. Lucas liet zien dat hij nog steeds één van de beste spelers is van Nederland.

De routenier maakte het vrij lastig voor Lavigne, maar moest wel zijn meerdere erkennen in Lavigne, de nummer 31 van de wereld. De wedstrijd duurde 37 minuten (5-9 3-9 1-9).

 

 

LJ vs. LincouThierry Lincou vs Laurens Jan Anjema
De tweede wedstrijd van de avond was tussen Thierry Lincou en Laurens Jan Anjema. Zoals gezegd heeft Anjema recent nog gewonnen van Lincou, wat op zich al een spektakel was. Op matchball raakte Anjema Lincou met de bal en won de hiermee de beslissende game. Blijkbaar zat Lincou dat nog steeds dwars. In de eerste game waren nog geen drie rallies gespeeld en Lincou sloeg de bal in de rug van Anjema, waarop Anjema zich omdraaide richting Lincou, alleen maar kon lachen en zei "So, now we're even..." Dat dit een heftige partij zou gaan worden bleek dus al gelijk bij de start. En dat werd het ook. Ruim 84 minuten spanning en sensatie. Ook de derde partij drukte zijn stempel op de wedstrijd waarop LJ meerdere malen de deur open trok om verhaal te halen.

De eerste twee games gingen gelijk op, Lincou won de eerste met 9-5 en LJ de tweede 9-4. In de derde game kwam Lincou op 8-2 gameball te staan, maar LJ is een vechter en kwam tot 5-8 terug. Lincou liet het niet op zich zLJ vs Lincouitten en won.
Hierna pakte LJ heel mooi de vierde game om het saldo op 2-2 te zetten. Het ging er hard aan toe en af en toe leek het op een partij rugby. Lincou gleed regelmatig uit en het gevecht op de T werd dan ook zo nu en dan onderbroken om de baan droog te dweilen.
Laatste en beslissende game kwam Lincou vrij vlot op 8-1 voorsprong. Het leek wel of hij er nog een tandje bij zette. De eerste matchball dus voor de Fransen, maar Lincou sloeg de bal net boven de voormuur uit. LJ krijgt nog één keer de kans om iets terug te doen, Lincou neemt de service gelijk weer over en meer dan een tweede matchball had Lincou niet nodig.

Dylan BennettDe derde wedstrijd van vanavond was tussen Gregory Gaulthier en Dylan Bennett. Deze partij was vrij vlot afgelopen -gezien de lange partij hiervoor-. Dylan verloor met 3-0 (9-2 9-3 9-5) van Gaulthier.

 

 

 

 

Tom Hoevenaars

Als laatste mocht Tom Hoevenaars de baan op tegen Laurent Elriani. Tom speelde verassend goed tegen de Fransman en won ook dse eerste game met 9-7. Elriani had zichtbaar moeite met het spel van Tom maar kon wel de tweede game pakken met 9-5. Tom geeft echter niet zo snel op, hij is een echte vechter, hij traint heel veel en liet vanavond schitterend spel zien. Tom kwam op voorsprong door winst in de derde game, stand was nu dus 2-1 voor Tom. In de vierde game gaf Elriani echter zijn punten weg aan Tom, sloeg ballen in de tin en liep zelfs niet meer op shots van Tom. Deze laatste wedstrijd was dan ook 'dead rubber' zoals de Steven Line van Squashpics het zo mooi kunnen zeggen. Tom Hoevenaars wint hierdoor zijn eerste wedstrijd van de Europese Teamkampioenschappen met 3-1 van Laurent Elriani.

 

Inmiddels was het nu 22:15 uur en dat was een lange zit vanaf 18:00 uur, maar met heel veel mooi en spectaculair squash. Terug naar de bar van het hotel om daar de verslagen te maken. Dit is de enige plek met een internet verbinding. Het was echter al zo laat geworden dat we pas vrijdag de verslagen live konden zetten.

 


Bondscoach Sjef van der Heijden was het niet altijd eens
met de scheidsrechter. (Foto: Jos Aarts, SquashLife)

Uitslagen donderdag 27 april 2006:

Heren

10:00 - Nederland - Zweden
Laurens Jan Anjema wint van Badr Abdel Aziz
9-3 0-2 0-0

Tommy Berden wint van Christian Drakenberg
9-5 9-3 9-3

Lucas Buit wint van Joakim Karlsson
9-2 9-3 9-1

Marc Reus verliest van Rasmus Hult
9-10 7-9 4-9

18:00 - Frankrijk - Nederland
Thierry Lincou wint van Laurens Jan Anjema
9-5 4-9 9-5 3-9 9-1

Gregory Gaulthier wint van Dylan Bennett
9-2 9-3 9-5

Renan Lavigne wint van Lucas Buit
9-5 9-3 9-1

Laurent Elriani verliest van Tom Hoevenaars
7-9 9-5 3-9 1-9

Dames

10:00 - Nederland - Denemarken
Vanessa Atkinson wint van Line Hansen
9-0 9-6 9-1

Annelize Naude wint van Ellen Hamborg-Petersen
9-0 9-1 9-0

Margriet Huisman wint van Marie-Louise Krag
9-4 9-2 9-0

16:00 - Nederland - Ierland
Vanessa Atkinson wint van Laura Mylotte
9-3 5-3 opgave

Annelize Naude wint van Aisling Blake
9-5 9-3 9-4

Milja Dorenbos wint van Tanya Owens
9-1 9-1 9-1

Match Schedule, Thu 27th, Day TWO:
  Order: 1-4-3-2 (GC *3-1-2-4) Order: 1-2-3
10.00 MA Scotland 0-4 Wales *
MB Netherlands 3-1 Sweden
MA England 4-0 Spain
WA England 3-0 Spain
WB Netherlands 3-0 Denmark
WA Scotland 0-3 France
WC Belgium 2-1 Slovakia
WC Czech 2-1 Wales
12.00 ME Ukraine 3-1 Turkey
MB France 4-0 Germany
MD Italy 4-0 Isle of Man
WD Italy 3-0 Norway
WB Ireland 1-2 Germany
13.00   WD Switzerland 3-0 Austria
14.00 MF Russia 1-3 Slovakia
MC Austria 4-0 Gibraltar
WC Belgium 2-0 ... Czech
WC Finland 0-2 ... Wales
15.00   WA England 3-0 Scotland  *
16.00 ME Denmark *2-2 Czech
MD Ireland 4-0 Belgium
MC Finland 4-0 Israel
WB Ireland 0-3 Netherlands
17.00 MF Switzerland *2-2 Hungary  
18.00 MB France 3-1 Netherlands *
MA Scotland 1-3 Spain
MB Sweden 0-4 Germany
 
19.00 21/24 semis:
Isle of Man 1-3 Turkey
Russia 1-3 Gibraltar
WB Germany 2-1 Denmark
WA France 2-0 Spain
WC Finland 2-1 Slovakia
20.00 MA England 4-0 Wales  



Day 3 Schedule

Detailed Results

MEN

Pool A
Pool B

Pool C
Pool D
Pool E
Pool F

WOMEN

Pool A
Pool B

Pool C
Pool D

Vanuit Wenen, uw squashreporter Jeroen Baneman

 

verslagen

Dag 1
Dag 2
Dag 3

schema´s

26 april
27 april
28 april
29 april