WEERT - Het Impuls Squash Open 2006 is om 14.00 van start gegaan door middel van een officiële loting. De loting zorgde voor één Nederlands onderonsje, namelijk Tom Hoevenaars tegen zijn broer Niels Hoevenaars.

Tom Hoevenaars, als vijfde geplaatst in de kwalificatie, won uiteindelijk de familiestrijd van zijn broer met 3-1. Door dit resultaat heeft Tom Hoevenaars zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde, waar hij tegen Jason Barry (als eerste geplaatst in de kwalificatie) uitkomt.

De andere Nederlanders zijn helaas uitgeschakeld voor het hoofdtoernooi. Piedro Schweertman verloor met 3-0 van Michael Fiteni. Bart Ravelli kon niet winnen van Christian Drakenberg, 0-3. Marc te Witt verloor kansloos van Shaun Le Roux, 0-3.

Bij de lokale spelers waren twee Russische spelers opgenomen, Alexey Severinov en Roman Fetisov. Ook deze twee spelers verloren hun wedstrijd. Alexey Severinov verloor van Luke Forster, 0-3. Roman Fetisov verloor kansloos van Joe Lee, 0-3.

Wim van Asten is de enige lokale speler die wist door te dringen tot de tweede kwalificatieronde. In een lange wedstrijd wist hij te winnen van Johan Bouquet,   3-2.