Afgelopen weekend heeft de kickoff van het Dunlop circuit plaatsgevonden in Delft. 104 deelnemers hebben de hele dag gestreden voor de schitterende prijzenpot beschikbaar gesteld door DUNLOP en zijn subsponsors.

Het spekstakelstuk was ongetwijfeld de Heren A categorie. De halve finales bestonden uit 4 spelers uit evenveel verschillende landen. De eerste halve finale was Dylan Bennett (Nederland) tegen Gary Wheadon (Zuid-Afrika). De extreem fitte Wheadon wist het de nr. 48 van de wereld zeer moeilijk te maken. Na 1 uur en 20 minuten wist Bennett met 3-1 te winnen. De tweede halve finale was Glenn Keenan (Australie) tegen Amir el Samahy (Egypte). De derde game bleek de beslissende. Bij een stand van 1-1 en 9-9 bleek de grotere ervaring van Keenan de doorslag te geven. De vierde game (11-2 Keenan) was een formaliteit. De finale was zeer gelijkopgaand waarbij Bennett een beetje gelukkig de tweede game in zijn voordeel wist te beslissen en met 2--0 voor kwam. Keenan kwam sterk terug door de derde game met 11-5 te winnen. Na een 8-6 voorsprong van Keenan in de vierde game wist Bennett de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken met 11-8. Dylan Bennett is dus de eerste winnaar van het Dunlop circuit in de Heren A. De wedstrijd voor 3/4 werd met 3-1 gewonnen door de Zuid-Afrikaan Wheadon.

De Heren B werd gewonnen door de zeer ervaren Jacques van Leeuwen van Victoria Rotterdam. Hij wist in de finale met 3/1 te winnen tegen Nederlands jeugdkampioen onder 17 jaar Charles Veerkamp. Charles was duidelijk vermoeid van zijn halve finale wedstrijd waar hij een geweldige prestatie leverde door een 0-2 achterstand ongedaan te maken tegen ''onze'' Tomas de Paauw van Victoria. Hij wist tegen Jacques van Leeuwen de eerste game te winnen maar vervolgens was Jacques heer en meester.

De Heren C had een zeer sterke winnaar in de naam van Ron Prins (Alphen a/d Rijn). Hij kreeg in het gehele toernooi maar 1 game tegen (in 5 wedstrijden!!!). De tweede plaats was voor Pedro Martinez (SquashCity, Amsterdam).

De heren D werd gewonnen door een lid van de Nederlandse Jeugdselectie. Joram Metiary wist de finale met 3-0 te winnen tegen Harold Bottger van Squash Delft. De pechprijs in deze categorie ging echter in deze categorie naar Kenny Manuhutu. Hij was genoodzaakt om bij een stand van 8-7 in zijn voordeel in de vijfde game op te geven tegen Joram. Kramp aan beide benen en doorspelen was onmogelijk.

De dames A was een poule van 4 dames die werd gewonnen zonder gameverlies door Milou van der Heijden. Tweede werd Ilona Lagerweij.

In de dames B finale stonden de 15 jarige Anne Jongerden tegen de 14 jarige Marissa Lagerweij. De finale werd met 3/1 in het voordeel van Anne Jongerden (Centre Court, Wijk bij Duurstede) beslist.

De dames C categorie werd een prooi voor Wendy Bokkers (Kampong Utrecht). Zij wist overtuigd in de finale met 3/0 te winnen van Saskia Dijkstra (Squashmere, Almere).

Na 159 wedstrijden gespeeld door 104 deelnemers kon iedereen na de prijsuitreiking moe maar voldaan naar huis.

Samengevat goede dag, veel squash. Zeer goede Heren A partijen bij Squash Delft.