Topsquash Nederland

Van vrijdag 6 oktober tot en met zondag 8 oktober 2006 organiseert Stichting Topsquash Nederland, in samenwerking met de Twentehallen en I-vents, de allereerste editie van de Pepsi Enschede Squash Open. Het evenement zal toegankelijk zijn voor de wereldtop dames vanaf de wereldranglijst positie 30 t/m 100. Naast de internationale toppers en Nederlandse toppers doet er ook een regionale topspeelster mee. Tijdens dit WISPA toernooi (Woman's International Squash Players Association) zal worden gestreden om belangrijke ranking punten en een totaal prijzengeld van $ 4000,00. De wedstrijden worden alle gespeeld in het grootste squashcentrum van Oost Nederland de Twentehallen.

Squash is een ‘lifestyle’ sport dat wordt gespeeld door meer dan 15 miljoen mensen wereldwijd. Nederland telt ruim 400.000 squashers, waarvan een groot gedeelte minimaal één keer per week speelt. Squash wordt over de gehele wereld gespeeld en de sport is groeiende in belangrijke markten zoals de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Nederland.

Onlangs, onder auspiciën van Squash Bond Nederland, is de stichting Topsquash Nederland opgericht. Deze stichting zal zich gaan bezig houden met het neerzetten van een topsquash structuur in Nederland, waarin de nationale topsquashers de mogelijkheid krijgen om zich fulltime bezig te houden met hun sport. Een belangrijk aspect hierbij is de doelstelling om de Nederlandse talentvolle speelsters de mogelijkheid te geven om in hun eigen land punten te verdienen voor de wereldranglijst. Topsquash Nederland streeft er tevens na om topsport en breedtesport met elkaar te verbinden. Kortom: squash moet niet alleen een ‘’doesport’’ zijn, maar ook landelijke bekendheid krijgen als sport dat op topniveau wordt beoefend.

De Pepsi Enschede Squash Open is te bewonderen bij de Twentehallen. Gedurende dit weekend bent u van harte uitgenodigd om de topspeelsters aan het werk te zien. Entree is gratis. Meer info: www.topsquashnederland.nl, www.twentehallen.nl en www.wispa.net.