Women's World Team Squash Championships, Edmonton, Canada

EDMONTON -   Maandag 25-september 15.00 uur ( Canadese tijd)

Nederland - Zuid Afrika: 3-0
Orla Noom- Diana Argyle 3-2 ( 6/9-9/6-1/9-9-/5-9/0).
Annelize Naude-Claire Nitch 3-1 ( 9/3-9/2-3/9-9/6) blessure van Nitch in de vierde game bij 7-6.
Vanessa Atkinson-Tenille Swartz 3-0 (9/2-9/0-9/1)

Orla Noom speelde de openingspartij tegen de linkshandige Argyle. De eerste game ging gelijk op. Langzaam maar zeker kwam Noom beter in het spel. Toch pakte beide speelsters om beurten de rallies. In de vierde game wist Noom na een 6-1 achterstand goed terug te komen en mede hierdoor kon ze in de vijfde game Argyle doorbreken.

De wedstrijd van Annelize Naudé tegen oud landgenote Claire Nitch begon in een daverend tempo. Naude domineerde wel de eerste twee games. Nitch maakte onder deze druk veel afgedwongen fouten. In de derde game nam de druk van Naudé iets af en kon Nitch haar shots snel naar voren gaan spelen. Halverwege de vierde game kon Naudé weer het juiste tempo oppakken en stuurde ze de Afrikaanse regelmatig de verkeerde kant op. Uiteindelijk ging Nitch door haar knie bij een poging om een shot van Naudé op te pakken en moest de wedstrijd gewonnen geven.
Annelize was blij met haar vertoonde spel, wat weer in de lift zit. Deze stijgende lijn was ook al op de British Open merkbaar.

Vanessa Atkinson kwam al snel op 2-0 voorsprong tegen de Zuid Afrikaanse hoop voor de toekomst, Tenail Swartz. Het verschil tussen een speler van wereldklasse en een speler die daar net onder hangt werd al snel duidelijk doordat Atkinson van het begin af aan Swartz alle kanten opstuurde. Met snel spel en veel variatie geeft Atkinson Swartz geen kans. Voor het Nederlandse team geeft dit een goed vertrouwen voor de rest van de week.

Vandaag won Australie in onze poule met 3-0 van Duitsland.

Tussenstand Poule D:
Nederland 2 gewonnen
Zuid Afrika 1 gewonnen
Australie 1 gewonnen
Duitsland 0 gewonnen.