De heren van Hemubo / Squash Almere zijn het nieuwe jaar begonnen met een nederlaag. Op het Fanny Blankers Koen Sportpark was Squash Utrecht met 4-9 te sterk. Ondanks de nederlaag steeg het Almeerse team een plek op de ranglijst naar positie nummer vier. Een plek die aan het einde van de rit recht geeft op deelname aan de Play-Offs.

Door de blessure van Wim van Asten mocht Ruben Schuurmans zijn debuut maken in de eredivisie. De clubkampioen van Squash Almere had echter niks in te brengen tegen het gevarieerde spel van Sebastiaan Weenink en verloor kansloos met 0-3. Kopman Tommy Berden zorgde vervolgens verrassend voor Almeers succes. De 27-jarige Almeerder werd in de eerste game van het kastje naar de muur gestuurd door Cameron Pilley, 22e op de wereldranglijst, maar kreeg in de tweede game vat op het spel van de Australiër. Met een 5-11, 11-8, 11-3, 11-9 overwinning bezorgde Berden zijn team dan ook drie belangrijke punten. In de slotwedstrijd had de talentvolle Bastiaan Meulenbelt een slechte dag. Desondanks wist hij nog een game af te snoepen van de Engelsman Jay Francis, 1-3.

Volgende week staat voor de heren van Hemubo / Squash Almere de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Squash Zwolle op het programma. De dames spelen dan ook weer. Zij treden ook aan in en tegen Zwolle.