Lucas Buit wint wederom in beverwijk

Hij wordt in juli van dit jaar 40 jaar, maar de sleet lijkt er nog niet op te zitten. De negenvoudig Nederlands kampioen Lucas Buit won voor de tweede maal een Wilson toernooi in Beverwijk. In de finale trof hij de Australiër Raj Nanda, die zichzelf terug kan vinden op een 84e positie van de Wereldranglijst. De 28 jarige Nanda stond vorig jaar zelfs 40 op de Wereldranglijst. In feite mag het niet voorkomen dat een profspeler van het kaliber Nanda, verliest van een speler die in de herfst van zijn carrière vertoeft. Buit verloor de eerste game nog wel met 10-8, maar daarna leek de pijp leeg bij de jongere Nanda. Buit won drie games op rij en sloot zelfs af met een 9-0. Daarmee stevent hij af op het ongelofelijke aantal van 150 toernooioverwinningen. Op dit moment is niet helemaal zeker of de teller op 148 of 149 staat. Feit is dat we dit gaan uitzoeken voordat hij deelneemt aan het volgende toernooi. Dat zal na alle waarschijnlijkheid zijn op het NK in het Frans Otten Stadion, die plaats zal vinden van 10 t/m 18 februari. Hij gaat er niet heen om te winnen, maar hij wil wel een goed resultaat boeken om het teleurstellend verlopen NK van 2006 te doen vergeten. Piedro Schweertmann won de strijd om de derde plaats van Roberto Kalshoven.

Annelize Naude maakt plaatsing waar

Bij de dames won Annelize Naude. De nummer 2 van Nederland en  de huidige nummer 16 van de Wereld, doet meestal in een seizoen zo’n 2 à 3 keer mee aan een Wilson toernooi en gaat dan ook vaak met de toernooizege op zak naar huis. Ook dit keer was zij de sterkste, al kreeg zij behoorlijk weerstand in de finale van Elise Ng uit Hong Kong. Elise Ng staat 46e op  de Wereldranglijst en verblijft vaak in Nederland. In de eerste game won Naude nipt met 10-8 en de tweede game verloor zij zelfs met 9-5. Even leek het erop dat Elise fitter was en beter in de wedstrijd zat. De ervaren Naude wist dat zij de derde game moest winnen om Elise te beteugelen. In een zwaarbevochten game won Naude met 9-7 en was de weerstand van Elise gebroken. Naude won de laatste game eenvoudig met 9-3 en mocht de geldprijs naar huis nemen. De strijd om de derde plaats werd in het voordeel van Milja Dorenbos beslist, die Dagmar Vermeulen met 3-0 versloeg.

De interne ranglijst – Toernooi.nl Ranglijst 06 07 – waar alle Wilson toernooien meetellen, heeft door de resultaten van Beverwijk een behoorlijke verandering onder gaan. De voorsprong van koploper Sebastiaan Weenink bij de heren A is geslonken van 140 punten naar 80 punten. Lucas is door twee toernooioverwinningen op rij weer in beeld voor het verdedigen van de grote wisseltrofee (en geldprijs), die hij vorig seizoen in ontvangst mocht nemen als winnaar van het algemeen klassement.  Dagmar Vermeulen is al jaren de onbetwiste koploper van de ranglijst. Zij won alle vorige drie edities en staat nu weer fier bovenaan. Toch is zijn niet onbereikbaar voor de nummers 2 en drie in het klassement, Milja Dorenbos en Bea de Dreu spitse. Het zou leuk lijn als deze twee dames er serieus werk van gaan maken om Dagmar te weerhouden om voor de vierde maal te winnen.

In de overige categorieën zijn de verschillen veel kleiner. Ook hier krijgen alle winnaars een grote wisselbeker en een geldprijs, al is de lager dan bij de A categorie. Bij de heren B vergrote Ruben Schuurmans zijn voorsprong, maar voelt de hete adem van Mark van Veenhuizen in zijn nek. Bij de dames B een wisseling van de koppositie, Mijnie de Graaf veroverde door haar toernooiwinst de koppositie. Monica Gunther klom op naar de tweede plaats. Bij de heren C zijn de verschillen minimaal. Lijstaanvoerder, Hans Smits heeft maar 140 punten en wordt nu gevolgd door Michael Schults met 110 punten. De stijger van de week is Maarten Hessel van Dinther, die met zijn tweede plaats in Beverwijk nu op een derde plaats staat. Bij de heren C kunnen nog wel 10 spelers het algemeen klassement winnen. Bij de dames C gaat Elis Hilgers onbedreigd aan kop. Tabitha Dingjan klom door overwinning wel gelijk naar de derde plaats op de ranglijst. Bij de heren D gaat Marco Nieuwenhuizen nog aan de leiding, maar is Thony Schwab is hem nu op 10 punten genaderd in het algemeen klassement.

Met het NK voor de deur, is er geen Wilson toernooi in februari. Het eerstvolgende toernooi is het Teamtoernooi in Amstelpark (ATT 2007), op 10 maart (dus niet top 3 maart). Ondanks dat het alleen op zaterdag is, telt het mee als een tweedaags toernooi. Vorig jaar deden er 34 teams mee en werd er afgesloten met een gezellig feest.

EINDUITSLAG WILSON BEVERWIJK
  HEREN D  
1 Peter Amerika ASRC
2 Don van Velzen Squash Alkmaar
3 Kenny Manuhutu Achmea Vlissingen
V1 Wout Jongejans Beverwijk

beverwijk-hd


DAMES C
1 Tabitha Dingjan Squash Utrecht
2 Jacqueline Blomberg Squash Beverwijk
3 Vilija Jozonyte Squash Hillegom

beverwijk-dc


HEREN C
1 Stefan v.d. Linden Jordan squash
2 Maarten Hesselt Van Dinter squash city
3 Peter Hoogland Squash Beverwijk
V1 Martijn van der Putten Squash Beverwijk

beverwijk-hc


DAMES B
1 Mijnie de Graaf Welness Bussum
2 Monica Günther Squash-Almere
3 Mijntje van den Oever squash city

beverwijk-db


HEREN B
1 Yasser Fayez Squash delft
2 Mark van Veenhuizen Squash Zwolle
3 Ruben Schuurmans Squash Almere
V1 Rob Wiesehahn Top Shot

beverwijk-hb


DAMES A
1 Annelize Naude Amstelpark
2 Elise Ng Squash Zwolle
3 Milja Dorenbos Victoria
V1 Willemijn Vader Steijn Sports

beverwijk-da


HEREN A
1 Lucas Buit Squash World
2 Raj Nanda HSRC de diepput
3 Piëdro Schweertman HSRC de diepput
V1 Frank Hartkoren Meersquash

beverwijk-ha