De dames van Hemubo / Squash Almere hebben de heenronde van de eredivisie squashcompetitie in stijl afgesloten. Op het Fanny Blankers Koen Sportpark werd hekkensluiter Squash Ede met 14-0 aan de kant geschoven. Door de ruime overwinning stijgt de Almeerse formatie naar de tweede plaats op de ranglijst, net voor regerend landskampioen Victoria Rotterdam, maar nog wel achter Amstelpark.

Kopvrouw Natalie Grinham en secondant Margriet Huisman waren in de wedstrijd tegen Squash Ede aan de kant gelaten, waardoor de Almeerse dames aantraden met een zeer jong team. Het is dat routinier Daphne Albada Jelgersma het team aanvoerde, anders had de gemiddelde leeftijd van het team uit Almere ver onder de 20 jaar gelegen. Interim kopvrouw Albada Jelgersma had geen enkele moeite met Larissa Tatuhey en ook de drie grote nationale talenten, Melissa Meulenbelt (17), Milou van der Heijden (16) en de pas 13-jarige Ilona Lagerweij, stonden geen game af aan hun tegenstanders.

Volgende week speelt het damesteam van Hemubo / Squash Almere al weer haar volgende wedstrijd in de nationale eredivisie. Dan komt Hoogvliet / Stein Sports op bezoek. De heren, vierde op de ranglijst, komen volgende week dinsdag ook in actie. Zij ontvangen HSRC De Diepput.