311 deelnemers strijden om het Nederlands Kampioenschap

Amsterdam, 10 februari 2007 – Vandaag zijn in het Frans Otten stadion officieel de kwalificatieronden van start gegaan voor de Nederlandse Kampioenschappen Squash.

Een record aantal van 311 deelnemers doet mee aan dit grote evenement, welke plaats vindt in het Frans Otten Stadion te Amsterdam. Alle deelnemers zijn per email geïnformeerd over de starttijden, die vanaf nu ook te vinden zijn op www.squash.nl

Squash Bond Nederland heeft de plaatsing van deze NK gebaseerd op de Tranzparanz SBN Ranking van 1 februari.
Voor de A-categorie is afgeweken van deze ranking. Bij deze hoofdklasse is ook de internationale ranking bij de PSA en de WISPA meegenomen. De NK plaatsing is bepaald door de onafhankelijke SBN plaatsingscommissie, bestaande uit Jan Willem Koopman, Sjef van der Heijden en Thony Schwab.

De Nederlandse Kampioenschappen worden gespeeld over twee opeenvolgende weekenden met de kwalificatievoorrondes op zaterdag 10 en zondag 11 februari. De hoofdrondes worden gespeeld op donderdag 15 februari, vrijdag 16 februari en zaterdag 17 februari. Donderdag komen bij de dames onder andere Vanessa Atkinson en Annelize Naude aan slag. Bij de heren wordt de top aangevoerd door Laurens Jan Anjema en Lucas Buit. Zondagmiddag 18 februari vinden de finalewedstrijden plaats.

Tot grote teleurstelling van de organisatie heeft, de zich als nummer twee geplaatste, Tommy Berden zich terug moeten trekken. De viervoudig nationaal kampioen heeft een ernstige blessure aan zijn hand. SBN wenst Tommy veel sterkte met zijn herstel.

Voor verdere detailinformatie (speelschema's/ tijden en resultaten) kunt u terecht op www.squash.nl