ALMERE / YELLAN BOENDERMAKER - De squasher van Hemubo Squash Almere hebben gisteravond met een dubbel gevoel de eigen sporthal verlaten. Er werd weliswaar met 8-4 gewonnen van naaste concurrent HSRC de Diepput uit Den Haag, maar het verloor kopman Tommy Berden met een ernstige armblessure. Het duel tegen de Hagenezen was zeer belangrijk in de strijd om de play-offs. De Almeerders bezetten na gisteravond de derde plek, maar het gat met de nummer vijf is slechts twee punten en dus is Squash Almere nog niet zeker van deelname.

Bij de Almeerders nam Stefan Eveleens deze week het derde enkelspel voor zijn rekening. Hij nam het op tegen Rombert-Jan Anjema, de broer van Nederlands kampioen Laurens-Jan Anjema. Het werd een onrustige partij, waarbij Eveleens in drie spannende games wist te winnen. ,,Op deze manier kom ik er goed in voor de Nederlandse kampioenschappen volgende week'', aldus Eveleens.

Dylan Bennet nam het op tegen Piedro Schweertman. De geboren Eindhovenaar verslapte alleen in de derde game, maar was verder superieur aan zijn tegenstander. Hij stelde met een 3-1-overwinning de zege dan ook veilig voor Almere.

Het drama van de avond voltrok zich in het eerste enkelspel, waar de Almeerse kopman Tommy Berden halverwege de eerste game, in zijn wedstrijd tegen Raj Nanda, op moest geven. Het ziet er op het oog ernstig uit voor Berden, het is al de derde keer in zijn carriere dat hij met deze blessure te maken heeft. Afgelopen jaar hield de gescheurde pees in zijn hand de veelvoudig nationaal kampioen al lange tijd aan de kant. ,,Voor mijn gevoel is hij dit keer niet helemaal doorgescheurd, ik heb goede hoop dat ik er weer bovenop kom'', aldus een optimistische Berden.

De zeventwintig jarige Almeerder zal node worden gemist, het team wacht nog een aantal zeer zware wedstrijden in de play-offrace.