Anderhalve maand voordat het Europese Kampioenschap squash voor landenteams van start gaat, hebben Jan Willem Koopman (damescoach) en Sjef van der Heijden (bondscoach bij de heren) hun ploegen bekend gemaakt. De Nederlandse squashvrouwen, bestaande uit voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson, Annelize Naude, Margriet Huisman, Karen Kronemeyer en Orla Noom, lijken in Riccione de enige serieuze kandidaat om de hegemonie van de Engelse dames te doorbreken. Eenvoudig zal dat echter niet worden. De Britse squashnatie is in de 28-jarige historie van het evenement nog ongeslagen en zal ook dit jaar weer aantreden met vier speelsters uit de top 10 van de wereld.
De Nederlandse squashheren moeten het tijdens de titelstrijd in Italië weliswaar doen zonder viervoudig nationaal kampioen Tommy Berden, die langdurig is uitgeschakeld met een zware handblessure, maar beschikken desondanks over een sterk team. Het als vierde geplaatste team, bestaande uit Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett, Lucas Buit, Tom Hoevenaars en de debutanten Sebastiaan Weenink en Rene Mijs, moet in staat geacht worden om voor de tweede keer in de historie een podiumplaats te bemachtigen tijdens het EK. Twee jaar geleden eindigde Nederland als derde tijdens het EK in land, de beste prestatie tot nu toe.

Het EK voor landenteams vindt van 2 tot en met 5 mei plaats in Riccione (Italië). De loting voor het evenement zal eind april bekend gemaakt worden.