Van der Woerdt prolongeert titel NK Racketlon en De Vries verrassend winnaar bij de heren


Bij het afgelopen weekend gehouden NK Racketlon (tafeltennis, badminton, squash en tennis als één sport) te Amstelborch/Borgland in Amsterdam zijn Mariëlle van der Woerdt en Jacob de Vries Nederlands kampioen geworden.

In een sterk deelnemersveld met onder andere Joyce Crouse, Monique Jordan en Karin Geertsma, heeft Mariëlle van der Woerdt haar Nederlandse titel kunnen prolongeren. In een gelijk opgaande finale versloeg racketloninternational Mariëlle van der Woerdt (wr 8) met slechts 6 punten verschil de Nederlandse allrounder Karin Geertsma. Na drie onderdelen was de tussenstand +2 in het voordeel van Van der Woerdt. In het laatste onderdeel tennis wist Van der Woerdt deze voorsprong verder uit te bouwen en won voor de tweede keer op rij de Nederlandse titel. Geertsma kan tevreden terugkijken op een geslaagd NK; Geertsma die nog nooit eerder meedeed aan een officieel (internationaal) Racketlon evenement heeft de potentie om door te dringen tot de wereldtop. Joyce Crouse won de strijd om de derde plaats tegen Monique Jordan.

Dames A
Halve finales:
Marielle van der Woerdt - Joyce Crouse TT 21-19, B 21-14, SQ 21-13, T 21-12 : +26
Karin Geertsma - Monique Jordan TT 21-6, B  7-21, SQ 21-5, T 21-4 : +34

Finale:
Marielle van der Woerdt – Karin Geertsma TT 11-21, B 21-2, SQ 14-21, T 21-17 : +6

Het Nederlands kampioenschap bij de heren kende het afgelopen weekend een verrassend winnaar in de op twee na oudste deelnemer Jacob de Vries (46 jaar). De Vries, de op een na beste Racketlonner van de wereld in de categorie 45+, was een van de favorieten na het wegvallen van o.a. tennisspecialist Bart Beks en badmintonspecialist Joris van Soerland. De Vries die het afgelopen seizoen o.a. de English Open, Dutch Open en Czech Open op zijn naam schreef in de categorie 45+, was in de finale te sterk voor Paul Twisterling (nr 67 vd wereld). De Vries startte goed met een ruime overwinning op het onderdeel tafeltennis en wist ook op het onderdeel badminton veel punten te scoren tegen badmintonspecialist Twisterling. Twisterling kon in de eerste helft van het onderdeel squash goed bijblijven, maar kwam na de break tekort tegen de zeer solide De Vries. De Vries hoefde in het onderdeel tennis nu nog maar 7 punten te halen voor zijn eerste Nederlandse titel. Twisterling liet zien dat hij de betere tennisser is en kwam al vrij snel op een ruime voorsprong (12-3). Even leek het erop dat Twisterling voor een verrassing ging zorgen. Na een paar goede servicebeurten van De Vries en een paar unforced errors van Twisterling, behaalde De Vries het beslissend punt binnen op een stand van 16-6.

Herbert ten Have behaalde bij de heren de derde plaats.

Heren A :
Halve finales:
Jacob De Vries - Herbert ten Have TT 13-21, B 15-21, SQ 21-1, T 21-17 : +10
Paul Twisterling – Alwin Krist TT 14-21, B 21-8, SQ 7-21, T 21-6 : +7

Finale:
Jacob de Vries – Paul Twisterling TT 21-5, B 11-21, SQ 21-12, T 7-16 : +1