Jansher Khan, één van de beste squashers aller tijden, won in 1998 zijn 99-ste PSA titel in Londen. Volgende maand zal hij zijn rentree maken tijdens de Anscombe & Ringland London Open in de Cumberland Club. Twee Nederlanders, Tom Hoevenaars en Dagmar Vermeulen spelen in het zelfde toernooi.

De 38-jarige Jansher Khan uit Peshawar, Pakistan, beëindigde zijn carriére kort nadat hij verloor in de finale van de British Open in Birmingham in april 1998 –een maand nadat hij zijn vierde Super Series Finale won in Londen-.

Jansher stapte in de voetsporen van de legendarische landgenoot Jahangir Khan –overigens zijn zij geen familie van elkaar-. Hij won in 1986 de World Junior, hij won enorm veel PSA titels waaronder zes keer de British Open en een record aantal van acht World Open titels.

Jansher kreeg een wildcard van toernooiorganisator Zubair Jahan Khan, voormalig nummer negen op de wereldranglijst en nu coach in Cumberland. In de eerste ronde van de London Open zal Jansher het op moeten nemen tegen de als derde geplaatste Engelsman Scott Handley uit Oxfordshire in dit met 1 ster geclassificeerde toernooi op donderdag 11 oktober.

Mocht Khan op zondag 14 oktober doordringen tot de finale en winnen, zal dit zijn 100-ste tour titel zijn!

Er spelen tevens twee Nederlanders in dit toernooi, Tom Hoevenaars is als zesde geplaatst en Dagmar Vermeulen zal in de eerste ronde uitkomen tegen de als zesde geplaatste Laura Mylotte uit Ierland.

Men's 1st round draw:
[1] Bradley Ball (ENG) v Qualifier
[6] Tom Hoevenaars (NED) v Qualifier
[3] Scott Handley (ENG) v Jansher Khan (PAK)
[7] Mathieu Castagnet (FRA) v Qualifier
[8] Mohd Nafiizwan Adnan (MAS) v Jesse Engelbrecht (RSA)
[4] Ritwik Bhattacharya (IND) v Qualifier
[5] Khawaja Adil Maqbool (PAK) v Alex Stait (ENG)
[2] Shahid Zaman (PAK) v John Rooney (IRL)

Women's 1st round draw:
[1] Dominique Lloyd-Walter (ENG) v Qualifier
[5] Joshna Chinappa (IND) v Qualifier
[3] Sarah Kippax (ENG) v Qualifier
[7] Carla Khan (PAK) v Adel Weir (RSA)
[8] Kirsty McPhee (ENG) v Deon Saffery (ENG)
[4] Tenille Swartz (RSA) v Camille Serme (FRA)
[6] Laura Mylotte (IRL) v Dagmar Vermeulen (NED)
[2] Rebecca Botwright (ENG) v Qualifier