Van tevoren stond al vast dat het een zware taak zou worden voor Nederland om Wales te verslaan en hiermee als groepswinnaar naar voren te komen. Laurens Jan Anjema stond voor de tweede keer in de basis en ging de baan op tegen tegenstander Alex Gough die onlangs nog de kwartfinale haalde op de World Open in Bermuda.

LJ begon niet goed aan de wedstrijd en door teveel eigen fouten kwam de ervaren Gough op voorsprong. Bij een 6-2 achterstand in de tweede game leek LJ zijn ritme enigszins gevonden te hebben, hij werkte zijn achterstand weg en  sloeg de game binnen. De derde game ging vrij gelijk op. LJ probeerde de rallies voor zijn tegenstander zo zwaar mogelijk te maken, maar het was toch Gough die aan het langste eind trok. De vierde game zette LJ wat extra druk en maakte vrij eenvoudig de 2-2. Ook in de laatste game ging het in het begin weer vrij gelijk op, maar een aantal ongelukkige rallies en de eigen fout van LJ op matchbal zorgden ervoor dat Gough met na 87 minuten spelen met 3-2 won. (6/11 11/8
8/11 11/6 7/11)

Door dit verlies van LJ was de wedstrijd van Tom Hoevenaars, de tweede pot van de middag extra belangrijk. Tom speelde geen goede pot. In de tweede game kon Tom er nog een beetje in blijven hangen, maar ook deze game verloor hij nipt. Het werd uiteindelijk 3-0 voor Jethro Binns. (11/6 11/9 11/4, 47 min)

Hoewel de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, kreeg Dylan Bennett toch de opdracht er 100 % voor te gaan. David Evans, naast Gough nog een hele ervaren speler, deed het echter duidelijk wat rustiger aan met het oog op de wedstrijd van morgen. Dylan domineerde de partij goed en won 3-0 van zijn tegenstander in een leuke potje met mooie rallies en leuke shots.
(11/2 11/8 11/7, 22 min)

Om 16.00 (locale tijd) speelt Nederland morgen tegen Pakistan voor een plek in de kwartfinale.