De dames en de heren van Hemubo / Squash Almere hebben het jaar goed afgesloten. Het damesteam won de uitwedstrijd tegen Squash Apeldoorn met 13-5, terwijl de heren in Wijk bij Duurstede met 9-3 te sterk waren voor hekkensluiter Centre Court.

De Almeerse vrouwenformatie kwam in Apeldoorn sterk voor de dag. Kopvrouw Natalie Grinham, al ruim een jaar tweede op de mondiale ranglijst, klopte de Ierse Madeline Perry in vier games. Haar oudere zus Rachael, de regerend wereldkampioene, had weinig moeite met Elise Ng uit Hong Kong en Melissa Meulenbelt klopte landgenote Lisa Kho met 3-1. Alleen Milou van der Heijden ging namens de Almeerders onderuit. Een schande was de nederlaag (1-3) van het 17-jarige toptalent echter niet. Tegenstandster Karen Kronemeyer verkeerd in een bloedvorm, getuige haar overwinning afgelopen weekend tijdens de Flowerbulb Open in Hillegom.

De heren leken tegen de gedoodverfde degradant Centre Court lange tijd op een maximale score af te stevenen. Stefan Eveleens en debutant Campbell Grayson (Nieuw-Zeeland) kenden weinig moeite met respectievelijk Dennis van der Zee en Marius Wolke. Bastiaan Meulenbelt daarentegen kon het niet bolwerken tegen een ontketende Yoni Ellous, waardoor Hemubo / Squash Almere dure punten liet liggen.

De Almeerse mannen nemen na vanavond de zesde plek in op de nationale ranglijst, slechts drie punten achter de nummer vier ‘Meersquash. De vrouwen van Hemubo / Squash Almere staan derde met een achterstand van acht punten op koploper Amstelpark. De Almeerders hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. De eredivisie squashcompetitie gaat na een lange ‘winterstop’ op 6 februari weer van start.