De Rotterdamse squashclub Victoria heeft de winterstop aangegrepen om zich spectaculair te versterken. Vooral de vrouwen van landskampioen All-in-Solo Victoria lijken nu helemaal onverslaanbaar. Squashlegende Sarah Fitzgerald komt namelijk naar de Kralingseweg.
De Australische is bijna veertig, maar nog steeds ijzersterk. Van oktober 1996 tot maart 2004 was ze onafgebroken de onbetwiste nummer één op de wereldranglijst. Ze won 65 internationale toernooien, werd vijf keer wereldkampioen, won in 2002 de prestigieuze Commonwealth Games, won de British Open in 2001 en 2002 en was vier keer kampioen in eigen land. De uit Melbourne afkomstige Fitzgerald speelt geen toernooien meer, maar won twee maanden geleden nog eenvoudig van Nicol David, de nummer één van de wereld.

Victoria-manager John de Paauw is in de wolken: ,,Sarah speelt in Engeland nog competitie. Als ze daar is, komt ze drie keer over om voor ons te spelen en doet ze mee aan de play-offs.’’

Met Sarah Fitzgerald, Jenny Duncalf, Vanessa Atkinson en Kasey Brown heeft Victoria nu vier speelsters uit de mondiale top-vijftien in de gelederen. Daarnaast kan De Paauw een beroep doen op de Egyptische topspeelster Engy Kheiralla en op Dominique Lloyd-Walter, die nog nooit een wedstrijd verloor in het shirt van Victoria.

Intussen heeft John de Paauw ook niet stil gezeten om de mannen van Didacticum Victoria nog sterker te maken. Nadat bekend werd dat de populaire Joe Kneipp coach werd op de Britse Maagdeneilanden, trok hij Stewart Boswell aan, een 29-jarige Australiër. Boswell was in 2002 nog de nummer vier van de wereld, maar zakte terug nadat hij door een zware rugblessure lang uit de roulatie was. Hij staat nu vijftiende op de wereldranglijst.

De Paauw: ,,Stewart gaat bij ons ‘op drie’ spelen. Daar zal hij haast onverslaanbaar zijn, schat ik in.’’ Clubtrainer Stephen Cooke en international René Mijs gaan binnenkort in een ‘best-of-three’ uitmaken wie tijdens de play-offs in mei de mannen van Victoria gaat vertegenwoordigen als Nederlander. Karim Darwish en Peter Barker staan sowieso opgesteld bij de verliezend finalist van afgelopen seizoen.