In een zomerse setting werd sportverkiezing in ZINiN gehouden. Het theater zat stampvol en het publiek wachtte relaxt de gebeurtenissen af. Op het podium was het een luchtige vertoning. Het thema voor de avond was 'strand' en één voor één mochten de sporthelden op het zomerse terrasje plaatsnemen.

door Hans Brok

NIJVERDAL - In een zomerse setting werd sportverkiezing in ZINiN gehouden. Het theater zat stampvol en het publiek wachtte relaxt de gebeurtenissen af. Op het podium was het een luchtige vertoning. Het thema voor de avond was 'strand' en één voor één mochten de sporthelden op het zomerse terrasje plaatsnemen.

Om maar met de deur in huis te vallen: winnaar van de sportverkiezing bij de mannen werd squasher Bastiaan Meulenbelt, Sportploeg werd schietvereniging Willem Tell, Sporttalent turnster Ayla Wilbrink, Sportvrijwilliger Henk Meijerink (ex-voorzitter) Hulzense Boys en de Sportieve Aanwinst werd de stichting Ruitersport Hellendoorn-Nijverdal. Deze gelukkigen waren de hoofdpersonen van een 2,5 uur durend evenement dat een strak geregisseerde aaneenschakeling was van blokjes in de volgorde opkomst-interviewtje-uitreiking-reactie winnaar. Daartussen zat nog een pauze waarbij iedereen in die merkwaardig open foyer van het theater een drankje kon krijgen.

Als iets duidelijk werd tijdens de verkiezing, dan was het wel dat sporters voor hun prestaties ongelooflijk veel tijd en energie in hun sport moeten steken. Sportman Bastiaan Meulenbelt traint dagelijks vier tot vijf uur om in de Nederlandse top mee te kunnen draaien. Afgelopen jaar won hij een hele batterij titels. Dit jaar is hij van de junioren overgestapt naar de senioren. Hij hoopt een plekje te krijgen in het Nederlands team.