no.gifHet Nederlandse jeugdteam is tijdens het Europese Kampioenschap voor landenteams onder de 19 jaar achtste geworden. In het Noorse Stavanger was de jonge formatie in de strijd om de zevende plaats niet opgewassen tegen hun Tsjechische leeftijdsgenoten: 1-2. Kopman Rick Penders en teamgenoot Tim van der Pluijm waren beide kansloos in hun partij tegen respectievelijk Petr Martin (4-9, 0-9, 4-9) en Roman Svec (0-9, 0-9, 4-9), waardoor de overwinning van Milou van der Heijden op Klara Janoskova (5-9, 9-5, 9-5) er niet meer toe deed.

Het Nederlandse jeugdteam is tijdens het Europese Kampioenschap voor landenteams onder de 19 jaar achtste geworden. In het Noorse Stavanger was de jonge formatie in de strijd om de zevende plaats niet opgewassen tegen hun Tsjechische leeftijdsgenoten: 1-2. Kopman Rick Penders en teamgenoot Tim van der Pluijm waren beide kansloos in hun partij tegen respectievelijk Petr Martin (4-9, 0-9, 4-9) en Roman Svec (0-9, 0-9, 4-9), waardoor de overwinning van Milou van der Heijden op Klara Janoskova (5-9, 9-5, 9-5) er niet meer toe deed.

Ondanks de drie opeenvolgende nederlagen die de Nederlandse formatie leed, tegen Frankrijk, Wales en Tsjechie, sinds ze zich verrassend voor de kwartfinales plaatsten, kunnen de bondscoaches Sjef van der Heijden en Jason Morris met een goed gevoel terugkijken op het belangrijkste jeugdtoernooi in Europa. Op Melissa Meulenbelt na, mag de volledige ploeg volgend jaar weer meedoen aan het EK <19. Sterker nog, Penders, Van der Pluijm en Thomas de Paauw mogen daarna nog twee keer mee doen aan het prestigieuze evenement. Een betere prestatie dan dit jaar is volgend jaar dan ook voor de hand liggend. Zeker als in ogenschouw genomen wordt dat de 17-jarige Van der Heijden dan serieus aanspraak lijkt te kunnen maken op een individuele medaille.

De teamtitel ging dit jaar enigzins verrassend naar Engeland. De als tweede geplaatste Engelsen klopten in de finale de favoriet geachte Fransen met 2-1. De kersverse Europese kampioen bij de jongens, Gregoire Marche, ging in de openingspartij hard onderuit tegen Joe Lee. Neil Cordell velde vervolgens het vonnis over Frankrijk met een straight games overwinning op Lucas Vauzelle. De individuele kampioene bij de meisjes, Camille Serme, won tot slot in een partij om de keizer des baards eenvoudig van Victoria Lust.