nk_semis_2e_serie_007.jpgSquashster Vanessa Atkinson (op de foto in actie tijdens het NK 2008) is doorgedrongen tot de laatste vier van The Atwater Cup 2008. In de kwartfinales van het WISPA toernooi in het Canadese Montreal, gevuld met een totale prijzenpot van $26,000usd, klopte de als eerste geplaatste Haagse Aisling Blake in straight games. Elders in de wereld presteerden ook Tom Hoevenaars en Dylan Bennett naar behoren. Beide Nederlanders plaatsten zich voor de kwartfinales van respectievelijk de Danish Open en de Curitiba Open. Hoevenaars versloeg Jonas Laursen met 14-12, 11-6, 11-8 en Bennett klopte, eveneens in straight games, de Braziliaanse qualifier Manoel Pereira. Alleen Karen Kronemeyer redde het gisterenavond niet. Zij ging in Montreal onderuit tegen Isabelle Stoehr (0-3).

Squashster Vanessa Atkinson is doorgedrongen tot de laatste vier van The Atwater Cup 2008. In de kwartfinales van het WISPA toernooi in het Canadese Montreal, gevuld met een totale prijzenpot van $26,000usd, klopte de als eerste geplaatste Haagse Aisling Blake in straight games. De voormalige nummer één van de wereld, inmiddels de mondiale nummer tien, moest twee games hard werken om haar ongeplaatste Ierse tegenstandster de baas te blijven. De derde game was vervolgens een formaliteit: 9-5, 9-7, 9-0. In de halve finales stuit Atkinson nu op de Australische Kasey Brown (3), die de Mexicaanse Samantha Teran terug wees. Onderin het schema kon Karen Kronemeyer haar knappe overwinning van gisteren op Manuela Manetta geen vervolg geven. De als vierde ingeschaalde Française Isabelle Stoehr was een maatje te groot voor de Nederlandse qualifier: 6-9, 1-9, 4-9. Stoehr stuit nu op de nummer twee van de plaatsingslijst Madeline Perry.

In Denemarken slaagde Tom Hoevenaars erin om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Danish Open 2008. De 21-jarige Houtenaar, in Herlev als zesde gerangschikt, was in de eerste ronde te sterk voor de met een wildcard toegelaten Jonas Laursen uit het gastland. Hoevenaars had het één game lastig, maar stoomde vervolgens simpel door naar de winst: 14-12, 11-6, 11-8. In de volgende ronde stuit hij nu op de grote favoriet Daryl Selby uit Engeland.

Dylan Bennett heeft zich middels een 11-8, 11-7, 11-9 overwinning op Manoel Pereira geplaatst voor de kwartfinales van de Curitiba Open 2008. De 23-jarige inwoner van Eindhoven was in 36 minuten klaar met de Braziliaanse qualifier. In de volgende ronde van het met $15,000usd gedoteerde PSA toernooi in Brazilië stuit de als vierde ingeschaalde Bennett op de Canadees Robin Clarke (6), die vier games nodig had om zich te ontdoen van qualifier Junior Cristovam uit het gastland. Naast Bennett en Clarke wisten ook de overige zes geplaatste spelers door te dringen tot de laatste acht.