07et6066.jpgSjef van der Heijden stopt na het Europese Kampioenschap voor landenteams, dat van 30 april tot en met 3 mei 2008 in Amsterdam plaatsvindt, als bondscoach van de Nederlandse herenploeg en de nationale jeugdselectie. De 42-jarige inwoner van Valkenswaard heeft besloten om zijn actieve rol per 4 mei 2008 neer te leggen. Hij kan zijn bondscoachtaken niet meer combineren met zijn werkzaamheden als eigenaar van twee squashcentra: Topsquash Valkenswaard en SquashTime in Eindhoven. Squash Bond Nederland (SBN) gaat in samenspraak met Van der Heijden op zoek naar een geschikte opvolger. Daarnaast wordt overlegd welke andere rol Van der Heijden binnen de squashsport in Nederland kan vervullen.

Sjef van der Heijden stopt na het Europese Kampioenschap voor landenteams, dat van 30 april tot en met 3 mei 2008 in Amsterdam plaatsvindt, als bondscoach van de Nederlandse herenploeg en de nationale jeugdselectie. De 42-jarige inwoner van Valkenswaard heeft besloten om zijn actieve rol per 4 mei 2008 neer te leggen. Hij kan zijn bondscoachtaken niet meer combineren met zijn werkzaamheden als eigenaar van twee squashcentra: Topsquash Valkenswaard en SquashTime in Eindhoven. Squash Bond Nederland (SBN) gaat in samenspraak met Van der Heijden op zoek naar een geschikte opvolger. Daarnaast wordt overlegd welke andere rol Van der Heijden binnen de squashsport in Nederland kan vervullen.

Van der Heijden is sinds september 1994 in verschillende functies als coach betrokken bij Squash Bond Nederland. Allereerst als jeugdbondscoach en snel daarna als assistent van Jonah Barrington bij de herenploeg. In mei 1997 nam hij het roer van deze legendarische Engelsman over. Na twee jaar stopte Van der Heijden als bondscoach, maar in mei 2001 keerde hij terug op het vertrouwde nest als coach van de nationale juniorenselectie. Een jaar later fungeerde hij wederom als assistent van Barrington, alvorens hij vanaf mei 2003 opnieuw de regie in eigen handen kreeg. Van der Heijden coachte de nationale ploegen (senioren en junioren) in maar liefst 397 officiële wedstrijden naar 208 overwinningen. Onder leiding van deze langst zittende squashbondscoach aller tijden schaarde Nederland zich bij de top van Europa. Hoogtepunt was het behalen van een zilveren medaille tijdens het EK voor landenteams in 2007.

Volgens de aftredende bondscoach is de tijd aangebroken om de weg vrij te maken voor een nieuwe coach: "Door de recente aankoop van SquashTime kost het mij steeds meer moeite om mijn functie als bondscoach en het daarbijbehorende vele reizen te combineren met het ondernemerschap. Bovendien is het na bijna 400 wedstrijden aan het roer van diverse nationale ploegen tijd om het stokje door te geven. Het EK in eigen land is voor mij het ideale moment om afscheid te nemen. Maar voordat het zover is, zal ik er eerst alles aan doen om in Amsterdam een medaille te veroveren met de nationale herenploeg."

Een eerste reactie van SBN: "Wij waren verrast door het resolute besluit van Van der Heijden, maar respecteren zijn wens. Met ongelofelijk veel waardering kijken we terug op zijn glansrijke carrière. We zijn blij dat hij nog graag betrokken blijft bij de bond. Van der Heijden heeft een enorme passie voor squash en draagt ons een warm hart toe. Alle reden om te bekijken in welke andere rol hij betrokken kan blijven bij SBN en de squashsport."