squash_a2_poster_ek2008_hoge_resolutie_klein.jpgTerwijl de oranjekoorts buiten heerst, start op 30 april aanstaande het EK Landenteams met podiumkansen voor onze oranje dames en heren. Deze 35e editie van het EK wordt gespeeld in het Frans Otten Stadion in Amsterdam en duurt tot en met zaterdag 3 mei. Zowel bij de heren als de dames zijn vele wereldtoppers present bij de in totaal 47 landenteams , waaronder Engeland (o.a. James Willstrop, Peter Barker, Lee Beachill, Jenny Duncalf, Vicky Botwright en Alison Waters), Frankrijk (o.a. Gregory Gaultier, Thierry Lincou en Isabelle Stoehr) en Nederland (o.a. Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett, Lucas Buit, Vanessa Atkinson en Annelize Naude).

07et6066klein.jpgHeren: Succes van vorig jaar herhalen!?
De zilveren medaille van vorig jaar in Italië ligt de squashliefhebber nog erg vers in de geheugen. Dat was één van die onvergetelijke momenten in de carrière van een coach. Met de selectie van 2008 hebben wij een jonge ploeg met veel toekomstperspectief. De ervaring van de WK in India eerder dit jaar en het voordeel van een ‘thuiswedstrijd' zal bij deze EK een goede basis moeten leggen voor de komende jaren met deze jongens. Uitzondering daarin is natuurlijk Lucas Buit. Hij zal ervaring en rust in de ploeg moeten brengen. Daarnaast kan hij ook zelf voor een cruciale winst zorgen op de baan, hij kan ons nog steeds de meest verassend winstpuntjes bezorgen met zijn slimme spel. Vergeet ook niet dat hij ook op ‘zijn' Centre Court speelt in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. De afgelopen maanden is regelmatig getraind met een brede selectie richting dit evenement. Ook de spelers die niet bij de ploeg zitten hier verdienen onze dank voor hun inzet. De resterende tijd zullen wij nu gebruiken om teambinding en een "wij gevoel" te kweken.

Sjef van der Heijden
S
BN Heren Bondscoach 


img_0716klein.jpgDames: klaar voor de titel?
We zijn als Nederlands damesteam volop in training voor het EK in Amsterdam. We hebben een fantastisch goed team. Met stuk voor stuk bijzondere individuen, topmeiden die met elkaar een super hechte groep vormen. Ik ben vereerd om met deze groep te mogen werken. Het allerbelangrijkste voor mij als bondscoach is ervoor te zorgen dat dit team trots is op haar eigen prestaties. Van belang is dat alle speelsters zowel fysiek als mentaal goed voorbereid zijn. Het laatste is in mijn ogen superbelangrijk en ik hecht daar dan ook heel veel waarde aan tijdens de teamtrainingen. Bijvoorbeeld door middel van een zogenaamde visualisatietraining hamer ik op een gameplan. Ik wil dat elke speelster een duidelijk plan heeft voor iedere tegenstander. Zowel op tactisch vlak en zeker ook mentaal. Bij het mentale gedeelte draait het wat mij betreft maar om één ding: 100% commitment om met discipline volledig voor het plan te gaan. Ik wil niet dat mijn speelsters alleen maar bezig zijn met winnen of verliezen. Dat is iets wat vanzelf duidelijk wordt na afloop van de laatste rally. Het allerbelangrijkste voor mij is dat elke speelster zich heeft kunnen houden aan haar plan, fully committed, rally voor rally, van begin tot eind en zich zo tevreden en heel goed voelen over hun performance. De beste wint. Nederland is 2e geplaatst.  Het EK ligt open!

Nicole Beumer
SBN Dames Bondscoach

Alle informatie over deelnemende teams en het wedstrijdschema vindt u op de officiële toernooisite.