Natalie Grinham is op de wereldranglijst van september gezakt naar positie drie. De 30-jarige squashster uit Almere werd op de vandaag door de Women’s International Squash Players Association (WISPA) gepubliceerde ranglijst gepasseerd door haar één jaar oudere zus Rachael. De oudere helft van de ‘GrinhamSisters’ bereikte vorige maand de finale van de CIMB Singapore Masters 2008 en was tevens de sterkste tijdens de Alexandria Open 2008. Natalie Grinham is op de wereldranglijst van september gezakt naar positie drie. De 30-jarige squashster uit Almere werd op de vandaag door de Women’s International Squash Players Association (WISPA) gepubliceerde ranglijst gepasseerd door haar één jaar oudere zus Rachael. De oudere helft van de ‘GrinhamSisters’ bereikte vorige maand de finale van de CIMB Singapore Masters 2008 en was tevens de sterkste tijdens de Alexandria Open 2008.

Voor de Nederlandse Grinham, die in Singapore al in de eerste ronde werd uitgeschakeld, is het de eerste keer sinds februari 2007 dat ze niet in de top-2 staat op de mondiale ranking. Tijdens de Forexx Dutch Open Squash 2008, die deze week begint in het Amsterdamse Frans Otten Stadion, is de Nederlandse nog wel als tweede gerangschikt.

Ook Grinham’s landgenote Vanessa Atkinson moet een stapje terugdoen op de nieuwste wereldranking, die wordt aangevoerd door de Maleisische Nicol David. De voormalige wereldkampioene, twee weken geleden nog verliezend finaliste tijdens het proftoernooi in de Egyptische badplaats Alexandrië, zakte van plaats negen naar plek elf.

Nationaal kampioene Annelize Naudé staat net als vorige maand op de twintigste positie op de mondiale ranglijst. Ook Orla Noom (37) en Karen Kronemeyer (46) behoren tot de vijftig beste squashsters ter wereld.

Bij de mannen veranderde er weinig aan de bovenkant van de ranglijst. De 25-jarige Laurens Jan Anjema staat nog steeds vijftiende. Zijn landgenoot Dylan Bennett (50) is de enige andere Nederlander in de top-100.