dunlop_sport_logo.jpgBradley Hindle heeft enigszins verrassend het eerste toernooi uit het Dunlop Squash Circuit 2008-2009 op zijn naam geschreven. In het squashcentrum Topsquash Maassluis was de 27-jarige Australiër in de finale van het PSA Closed Satellite toernooi opvallend veel sterker dan de nummer één van de plaatsingslijst Dylan Bennett: 11-6, 11-6, 11-6.

Bradley Hindle heeft enigszins verrassend het eerste toernooi uit het Dunlop Squash Circuit 2008/2009 op zijn naam geschreven. In het squashcentrum Topsquash Maassluis was de 27-jarige Australiër in de finale van het PSA Closed Satellite toernooi opvallend veel sterker dan de nummer één van de plaatsingslijst Dylan Bennett: 11-6, 11-6, 11-6.

Helemaal onverwachts was de toernooizege van de mondiale nummer zeventig echter niet. Hindle, die al weer een aantal jaar woonachtig is in ons land, liet begin september tijdens de Forexx Dutch Open Squash 2008 al zien in goede vorm te verkeren. Daar plaatste de speler van Hemubo / Squash Almere zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi, waarin hij de nummer twintig van de wereld Miguel Angel Rodriguez het leven meer dan zuur te maken in de eerste ronde. Een week later bereikte Hindle de halve eindstrijd van een sterk bezet proftoernooi in het Franse Bordeaux door het Franse supertalent Gregoire Marche en de als tweede geplaatste Joey Barrington, 28e op de PSA ranking, te verslaan.

Zowel Hindle als Bennett gebruikte het Dunlop toernooi als voorbereiding op de French Open, die as. maandag begint in Parijs. Beide door Dunlop gesponsorde squashers beginnen daar in het kwalificatietoernooi. Drievoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema is in de Franse hoofdstad als vijfde geplaatst. De Hagenaar begint daarom pas op woensdag. In zijn openingspartij stuit Anjema op een qualifier.

Naast de professionals streden ook een groep recreanten in Maassluis om de titels en de bijbehorende punten voor de nationale ranglijst. Pascal Mudde bleek de sterkste in de heren C categorie. Hij knokte zich in de finale knap terug van een 2-1 achterstand in games tegen Jeroen van Daal. De heren D overwinning ging naar Danny Nunumete, die met 3-1 te sterk was voor Ravi Bharos. Het volgende toernooi uit het Dunlop Squash Circuit 2008/2009 vindt op zaterdag 27 september plaats bij Topsquash Nijkerk.


dun_a2poster_squashtour08.jpg