lj_en_natalie.jpgLaurens Jan Anjema mag zich voor het eerst in zijn loopbaan de nummer veertien van de wereld noemen. De 25-jarige Hagenaar steeg op de vandaag door de Professional Squash Association (PSA) gepubliceerde ranglijst van plaats zestien naar zijn voorlopig hoogste positie ooit. De drievoudig Nederlands kampioen dankt zijn stijging aan zijn goede resultaten in oktober. Zo bereikte hij de finale van de Wolverhampton Open 2008, de derde ronde tijdens het WK in Manchester en de laatste zestien tijdens de Qatar Classic 2008. Bij de dames is Natalie Grinham de hoogst genoteerde Nederlandse. De Almeerse staat tweede. Laurens Jan Anjema mag zich voor het eerst in zijn loopbaan de nummer veertien van de wereld noemen. De 25-jarige Hagenaar steeg op de vandaag door de Professional Squash Association (PSA) gepubliceerde ranglijst van plaats zestien naar zijn voorlopig hoogste positie ooit. De drievoudig Nederlands kampioen dankt zijn stijging aan zijn goede resultaten in oktober. Zo bereikte hij de finale van de Wolverhampton Open 2008, de derde ronde tijdens het WK in Manchester en de laatste zestien tijdens de Qatar Classic 2008. Anjema’s landgenoot Dylan Bennett is de enige andere Nederlander in de top-50, de 24-jarige Eindhovenaar bezet plek 49.

De Egyptenaar Karim Darwish boekte bovenaan de wereldranglijst de meest opzienbarende vooruitgang. De speler van Didacticum Victoria Rotterdam steeg van zes naar twee, vlak achter zijn landgenoot Amr Shabana die al geruime tijd de mondiale ranglijst aanvoert. Darwish was verliezend finalist tijdens het wereldkampioenschap in Manchester en won afgelopen weekend het hoog aangeslagen PSA Super Series Platinum toernooi in Doha. De Fransman Gregory Gaultier staat derde, de nieuwe wereldkampioen Ramy Ashour vierde.

Bij de dames is Natalie Grinham nog steeds de hoogst gerangschikte Nederlandse. De 30-jarige Almeerse, van Australische afkomst, staat na haar finaleplaats tijdens de Qatar Classic 2008 stevig op de tweede plaats achter de ongenaakbare wereldkampioene Nicol David uit Maleisië. Voormalige wereldkampioene Vanessa Atkinson zakte naar plek tien op de WISPA ranking. Naast Grinham en Atkinson staan ook nationaal kampioene Annelize Naudé (22), Karen Kronemeyer (40) en Orla Noom (45) in de mondiale top-50.


natalielaurens_10x10flyer.jpg