07_englis_atkinson_hill_080.jpgVanessa Atkinson is er met pijn en moeite in geslaagd om de halve finales te bereiken van de Carol Weymuller Open 2008. De 32-jarige Nederlandse, in New York als derde geplaatst, leek lang op een nederlaag af te stevenen tegen de drie jaar oudere Latasha Khan, maar de voormalige wereldkampioene wist de partij net op tijd te laten kantelen. Nadat Atkinson de eerste twee games aan de Amerikaanse had gelaten, schakelde ze een tandje bij. Vanaf dat moment kwam de nummer acht van de wereld niet meer in de problemen: 8-11, 4-11, 11-5, 11-6, 11-5. Dylan Bennett was in Vancouver in vier games te sterk voor Ryan Cuskelly. 07_englis_atkinson_hill_080.jpgVanessa Atkinson is er met pijn en moeite in geslaagd om de halve finales te bereiken van de Carol Weymuller Open 2008. De 32-jarige Nederlandse, in New York als derde geplaatst, leek lang op een nederlaag af te stevenen tegen de drie jaar oudere Latasha Khan, maar de voormalige wereldkampioene wist de partij net op tijd te laten kantelen. Nadat Atkinson de eerste twee games aan de Amerikaanse had gelaten, schakelde ze een tandje bij. Vanaf dat moment kwam de nummer acht van de wereld niet meer in de problemen: 8-11, 4-11, 11-5, 11-6, 11-5.

In haar volgende wedstrijd stuit Atkinson nu wederom op een speelster uit de Verenigde Staten. De nummer twee van de plaatsingslijst, Natalie Grainger, is dan haar tegenstandster. De andere halve finale gaat tussen de Australische favoriete Rachael Grinham, die eenvoudig nationaal kampioene Annelize Naudé (8) uitschakelde met 11-6, 11-5, 11-3, en de Nieuw-Zeelandse Shelley Kitchen (4).

In de Canadese plaats Vancouver bereikte ook Dylan Bennett de laatste vier van een internationaal proftoernooi. De 24-jarige Eindhovenaar rekende in de kwartfinales van de Clearly Contacts Open 2008 af met Ryan Cuskelly: 10-12, 11-7, 13-11, 11-9. De als derde gerangschikte Nederlander had 75 minuten nodig om zich te ontdoen van de twee plaatsen lager ingeschaalde Australiër.

In de halve finales stuit Bennett nu op de Hongaar Mark Krajcsak, de nummer twee van de plaatsingslijst. De tweede halve finale gaat tussen Aaron Frankcomb (1) uit Australië en de Zuid-Afrikaan Jesse Engelbrecht (4).