dutch_pair_naude_l_and_atkinson_before_they_competed_against_eachother.jpgHet Nederlandse damesteam is als vijfde geplaatst voor het komende Wereldkampioenschap squash voor landenteams. De formatie van bondscoach Nicole Beumer, zelf een voormalig topspeelster, moet het daardoor in de poulefase opnemen tegen het als vierde gerangschikte Maleisië, met de onbetwistbare nummer één van de wereld Nicol David in de gelederen, buurland Duitsland (12) en Zuid-Afrika (13). De twee beste teams uit de groep plaatsen zich voor de kwartfinales. Voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson, de huidige nummer tien van de wereld, voert een sterk Nederlands team aan dat verder bestaat uit nationaal kampioene Annelize Naudé (nr.22 van de wereld), de 23-jarige Orla Noom (45) en WK-debutante Dagmar Vermeulen (81). dutch_pair_naude_l_and_atkinson_before_they_competed_against_eachother.jpgHet Nederlandse damesteam is als vijfde geplaatst voor het komende Wereldkampioenschap squash voor landenteams. De formatie van bondscoach Nicole Beumer, zelf een voormalig topspeelster, moet het daardoor in de poulefase opnemen tegen het als vierde gerangschikte Maleisië, met de onbetwistbare nummer één van de wereld Nicol David in de gelederen, buurland Duitsland (12) en Zuid-Afrika (13). De twee beste teams uit de groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

Voormalig wereldkampioene Vanessa Atkinson, de huidige nummer tien van de wereld, voert een sterk Nederlands team aan dat verder bestaat uit nationaal kampioene Annelize Naudé (nr.22 van de wereld), de 23-jarige Orla Noom (45) en WK-debutante Dagmar Vermeulen (81).

De mondiale nummer twee Natalie Grinham ontbreekt in het Egyptische Cairo. De voormalige Australische is pas vanaf 2009 speelgerechtigd voor Nederland als gevolg van de reglementen van de World Squash Federation (WSF) die voorschrijven dat een speelster minimaal drie jaar moet wachten alvorens in teamverband voor een ander land uit te mogen komen. Tijdens de Women’s International Squash Players Association (WISPA) toernooien komt Grinham, die getrouwd is met voormalig Nederlands kampioen Tommy Berden, al wel sinds februari van dit jaar voor ons land uit.

Het WK voor damesteams vind van 30 november tot en met 6 december 2008 plaats in het Egyptische Cairo. Engeland is in het land van de piramides als eerste geplaatst, het gastland is als tweede ingeschaald. Nieuw-Zeeland bezet plek drie op de plaatsingslijst. Grootmacht Australië, dat aantreedt zonder Grinham’s oudere zus Rachael, de nummer vier van de wereld, is slechts als zevende ingeschaald tijdens het prestigieuze evenement.

Poule-indeling

Poule A
Engeland (1)
Frankrijk (8)
Hong Kong(9)
Spanje (16)
Oostenrijk (17)

Poule B
Egypte (2)
Australië (7)
Canada (10)
Japan (15)
Zwitserland (18)

Poule C
Nieuw Zeeland (3)
Ierland (6)
Verenigde Staten (11)
Italië (14)
China (19)

Poule D
Maleisië (4)
Nederland (5)
Duitsland (12)
Zuid-Afrika (13)