07_englis_atkinson_hill_073.jpgVanessa Atkinson is er niet in geslaagd om de eindstrijd te halen van de Monte Carlo Classic 2008. De 32-jarige squashster was in de halve finale van het met $25.000usd gedoteerde proftoernooi totaal niet opgewassen tegen Laura Lengthorn-Massaro. De Engelse nummer twee van de plaatsingslijst, die een dag eerder nog met de grootst mogelijke moeite het grote Franse talent Camille Serme had uitgeschakeld, was in haar partij tegen de voormalige wereldkampioene vanaf het begin oppermachtig. Na slechts 27 minuten was het pleit al beslecht in het nadeel van de Nederlandse nummer elf van de wereld: 3-11, 4-11, 8-11. 07_englis_atkinson_hill_073.jpgVanessa Atkinson is er niet in geslaagd om de eindstrijd te halen van de Monte Carlo Classic 2008. De 32-jarige squashster was in de halve finale van het met $25.000usd gedoteerde proftoernooi totaal niet opgewassen tegen Laura Lengthorn-Massaro.

De Engelse nummer twee van de plaatsingslijst, die een dag eerder nog met de grootst mogelijke moeite het grote Franse talent Camille Serme had uitgeschakeld, was in haar partij tegen de voormalige wereldkampioene vanaf het begin oppermachtig. Na slechts 27 minuten was het pleit al beslecht in het nadeel van de Nederlandse nummer elf van de wereld: 3-11, 4-11, 8-11.

In de eindstrijd van het laatste WISPA toernooi van het jaar moet Lengthorn-Massaro, achtste op de mondiale ranglijst, het nu opnemen tegen toernooifavoriete Rachael Grinham.

De Australische had eveneens weinig moeite om door te dringen tot de climax van het gerenommeerde toernooi in het Prinsdom Monaco. De nummer drie van de wereld, die vorig jaar nog de eindstrijd verloor van haar jongere zus Natalie, die dit jaar overigens afwezig is, was in 26 minuten klaar met de als vierde geplaatste Française Isabelle Stoehr: 11-5, 11-3, 12-10.

Voor Atkinson kwam er in de badplaats Monte Carlo een einde aan een jaar waarin de gewezen nummer één van de wereld slechts één keer de finale haalde van een internationaal proftoernooi. In augustus eindigde ze als tweede tijdens de Alexandria Open 2008 in Egypte. Daarnaast bereikte de inmiddels in Engeland woonachtige speelster vijf keer de laatste vier van een WISPA toernooi.

Atkinson komt medio januari (15-18) al weer in actie. Dan doet ze mee aan de Liberty Bell Open 2009 in Philadelphia. Een week later doet ze in New York ook mee aan de Greenwich Open 2009.