lucas_buit_portret.jpgNederland heeft zich vandaag zowel bij de heren als de dames geplaatst voor de halve finales. Bondscoaches Lucas Buit en Nicole Beumer spreken zich uit over deze topprestaties. nicole_beumer__natalie.jpgNederland heeft zich vandaag zowel bij de heren als de dames geplaatst voor de halve finales. Bondscoaches Lucas Buit en Nicole Beumer spreken zich uit over deze topprestaties. 

Nicole spreekt…
De meiden hebben vandaag ook Denemarken aan de kant gezet. Vanessa moest als eerste de baan op en kwam vandaag moeizaam op gang. Er is altijd wel een dag bij tijdens een toernooi waar je wat minder goed beweegt dan de andere dagen. Deze dag was dan gelukkig vandaag tegen Denemarken. Vanessa heeft in 5 games gewonnen, maar moest wel even doorzetten.

Natalie maakte haar debuut voor het Nederlandse Team en liet geen spaan heel van haar tegenstandster. Totaal overrompeld werd de Deense en deze heeft alleen maar heel hard achter het balletje aan moet lopen. Natalie haar spel is duidelijk niet conservatief, geen recht toe recht aan spel. De Deense werd naar alle hoeken gedraaid, van links naar rechts en van voren naar achteren. Een dikke 3/0 overwinning. Dat was even duidelijke taal.

Orla heeft voor Nederland de laatste wedstrijd met 3/1 gewonnen. Ietwat ongeduldig waardoor de tegenstander iets meer ruimte kreeg in de games. Maar met een duidelijk plan en een goede instelling op de baan heeft ze netjes haar wedstrijd gewonnen. Orla heeft natuurlijk veel talent en steeds meer beginnen de puzzelstukjes van haar spel in elkaar te vallen, dus dat belooft wat.

Morgen spelen we tegen Frankrijk wat op papier de zwaarste tegenstander is uit de poule. Annelize bijt de spits af om 10.00 uur, Natalie en Vanessa volgen daarna.

De woorden van Lucas…

De overwinning op Schotland was een erg goede teamprestatie. We begonnen met Dylan en Sebastiaan op 2 banen. ‘Dyllie’ begon hetzelfde als gisteren, net niet geduldig genoeg en veel te veel het spel van Clyne spelen, maar na de eerste game veranderde er iets. Hij werd geduldiger en speelde met tempowisselingen. Resultaat: 2/1 voor, daarna ff gamepje bijkomen... De 5e game was mentaal erg goed, waardoor hij de zege pakte. ‘Sebas’ had net als in Italië een spannende wedstrijd tegen Small, hij kwam in de beslissende game met 9/6 achter, maar wist vervolgens 5 punten op rij te scoren en te winnen. Dit was de nekslag voor de Schotten die mentaal gebroken leken.

Piedro maakte het vervolgens professioneel af. De baan waarop hij speelde leek op De Diepput, dus prima voor ‘Pie’ zijn snelle spel. Crawford had geen wapens om het Pie moeilijk te maken dus een strakke 3/0. Vervolgens maakte Rene het feest compleet. Hij begon weliswaar zwak (weer zenuwen?), kwam goed terug lucas_buit_portret.jpgin de 2e game en had eigenlijk de 3e ook moeten winnen. 10/8 voor.. Die verloor hij toch nog, maar daarna was de pijp leeg bij Macaulay die ook al wist dat Schotland verloren had.

Een trotse coach dus! Ik denk dat dit qua prestatie, zonder LJ, misschien nog wel beter is als de afgelopen jaren dat we op het podium stonden. Sowieso is het een goed signaal naar alles wat squash lief heeft in Nederland dat er ook zonder LJ nog een team staat dat bij de beste 4 van Europa hoort!